Van de redactie

Dacht ik dat ik het meeste toch wel gezien had qua korfbal, maar ALO 1 – Achilles 1 bleek een van die wonderlijke verrassingen die je maar zelden beleeft. De druk vooraf was hoog (gepromoveerd naar de overgangsklasse, sterke tegenstander), de verwachtingen nochtans hooggespannen en daar bezweek ALO bijkans onder de eerste helft. Ook Achilles wist niet van welk hout pijlen te maken, zodat na een half uur ploeteren en kansen om zeep helpen er een bizarre 1 – 3 ruststand op het scorebord stond. En dat terwijl ALO 2 zojuist nog had voorgedaan wat je met kansen doet: afmaken en gedecideerd winnen. Wellicht was dit in de rustbespreking geopperd als mogelijke strijdwijze, in elk geval begon direct na rust het wedstrijdbeeld langzaam te kantelen. Waar Achilles volhardde in schutteren en forceren wist ALO de ene na de andere kans nu wél te verzilveren en zelfs toen de veronderstelde neutraliteit ietwat begon over te hellen richting bezoekers hield ALO stoïcijns de rug recht en sleepte de dik verdiende overwinning over de meet. Een mentaal ijzersterke overwinning.

Komend weekend niet zo’n heksenketel op Pex als vorige week, maar toch een aantal leuke thuiswedstrijden. Zaterdag zijn ALO E1, D1, B2 en A1 toe te juichen en ook zondag: ALO 4 en 5.