Spannende derby!

Deze keer begon de wedstrijdspanning vrijdagavond al! Nadat de coach had aangegeven dat 09.30 uur op het veld echt wel vroeg genoeg was, in plaats van de vermelde 8 uur. Gelukkig, we kunnen nog even blijven liggen of genieten van een eitje 😉.

Enfin, dit keer stond Die Haghe op de planning. Een ploeg uit Den Haag aan de Baambruggestraat. De meeste kinderen kwamen gezellig op de fiets! Als je de poule van de F2 ziet, lijkt alles gelijkwaardig op te gaan en dat is leuk om te zien.

De scherpte was te zien op de gezichtjes dus dat belooft een leuke wedstrijd te worden. De coach nam de kids mee om samen warm te lopen en om de tactiek van vandaag te bespreken. Eenmaal in het veld en na het eerste fluitje, gingen de kids meteen van start. Al snel kwam ALO op een voorsprong waarbij de eerste superspeler van Die Haghe het veld in kwam. Het snelle (en strak!) gooien van de ballen, het goed vrijlopen en de mooi afgeronde doelpunten resulteerden in een 4-8 voorsprong met rust.

Na de rust gingen de F-toppers eigenlijk direct verder waar ze gebleven waren, al was het ook al wat warmer geworden. Het publiek moedigde de kids nog even flink aan zodat die scherpte en enthousiasme in de wedstrijd bleef. Het werd spannender, Die Haghe kwam steeds een beetje terug tot 9-11. De bloeddruk van de coaches ging omhoog, de grijze haren werden ontwikkeld en de spanning steeg aan de zijlijn! De kids gingen door en probeerden elkaar te helpen door naar elkaar te komen om de afstand van het gooien iets kleiner te maken. De doelpunten bleven aan beide kanten vallen. Laatste minuut… Het publiek liet nog even van zich horen, de coaches gebruikten hun energie om de kids aan te moedigen en yes! 12-15 staat er op het scorebord.
Het was een leuke en spannende wedstrijd en allemaal ontzettend goed gedaan!

Wist je dat?

• Wist je dat Tyme niet helemaal fit was, maar toch heel graag mee wilde doen en direct een doelpunt maakte?
  • Wist je dat Lodewijk goed de ballen heeft onderschept en een paar keer heeft gescoord?
  • Wist je dat Lotte zelfs een geruisloze bal heeft gescoord?
  • Wist je dat Fleur heel goed tussen haar tegenstander en de paal heeft gestaan en daarmee heel goed heeft verdedigd?
  • Wist je dat Lieke een hele strakke bal assist heeft gescoord?
  • Wist je dat Aise scherp wordt op de bal en haar doelpunten meepakt?