$team=2;
[/insert_php]

ALO 1 en de koploper op bezoek

In de eerste competitiewedstrijd van het jaar kwam de koploper op bezoek. ONDO uit ‘s-Gravenzande had nog geen punt laten liggen en wil ver gaan om de titel binnen te slepen, gezien hun 60 dagen zonder alcohol challenge. Dat dit een echte uitdaging is mag duidelijk zijn, want in het Westland lusten ze wel een drankje.
In zo’n wedstrijd kan je 2 dingen doen: Jezelf als angstig haasje richting de 2 koplampen begeven, of volle bak strijden en zien waar het schip strandt. Uiteraard zouden wij ALO niet zijn als we voor het eerste hadden gekozen, dus was het strijdplan helder: knokken voor elke cm en elke bal!

ONDO kwam sterk uit de startblokken en wij moesten in de (verwachte) achtervolging. Telkens als wij weer aansloten maakte ONDO weer een klein gaatje, wat bij een 6-9 stand het grootst was. Op dat moment merkten we dat ONDO zich niet heel makkelijk onder onze druk uit kon spelen en maakten ze veel fouten en hierdoor groeide ons vertrouwen. Langzaam maar zeker trokken wij de wedstrijd naar ons toe en dat resulteerde in een 14-12 ruststand.

Wij zijn dit seizoen vaker de rust ingegaan met een goede stand en tot nu toe kenden we in de 2e helft vaak dan een mindere fase waar we de grip op de wedstrijd kwijtraakten en toen ONDO na rust direct op 14-14 kwam hadden we mentaal zomaar even een tik kunnen ervaren, maar juist het tegenovergestelde gebeurde. ALO deed er nog een schepje bovenop en knokte zich weer naar een voorsprong. De tegenstander probeerde van alles met wissels, maar er stond een vastberaden ALO in het veld, die punten zouden koste wat het kost in Den Haag blijven. Zelfs toen Casper door een gele kaart een tijdstraf van 4 minuten moest uitzitten en ONDO bloed rook hielden we stand, sterker nog, de voor Casper ingevallen Dimitry schoot direct zijn eerste schot prachtig binnen en je zag het geloof van ONDO slinken. Uiteindelijk zouden wij de wedstrijd met 28-23 winnen en de tot dan toe ongeslagen koploper met een flinke kater naar huis sturen.

Waar ik eerder in een stukje aangaf dat de steun van het publiek zo belangrijk is heb ik dit keer genoten van de sfeer in de zaal. Ik besef dat dit ook te maken heeft met het spel dat wij laten zien, maar hou dit vast ALO-publiek, samen kunnen we mooie dingen doen waaronder as zaterdag thuis tegen Weidevogels!

Tot dan!

(124)

ALO 1 in de zaal

Aan het einde van het jaar is het altijd even tijd om terug te kijken en nu we bijna halverwege de zaalcompetitie zijn is het ook meteen een mooi moment om de balans op te maken. Cijfermatig kunnen we makkelijk stellen dat die balans niet goed genoeg is. 6 wedstrijden gespeeld, 1 gewonnen, 1 gelijk en 4x verloren.
Over bijna elke wedstrijd is wel iets anders te vertellen, maar de rode draad is toch wel, we zijn niet constant genoeg.

• Weidevogels uit, door de wedstrijd heen te wisselvallig: 21-18 verlies
  • Swift thuis, laatste 10 minuten niet gescoord: 18-18 gelijkspel
  • Fiducia uit, verdedigend te zwak: 32-28 verlies
  • Refleks thuis, hele matige 2e helft: 20-26 verlies
  • Roda uit, matige 1e helft, gelukkig een hele sterke 2e: 16-21 winst
  • ODO uit, bijna heel de wedstrijd op voorsprong, laatste 10 minuten was de koek op: 21-18 verlies

Op 13 januari komt de koploper ONDO op bezoek en daarna is het tijd voor de return-ronde. We zijn in geen enkele wedstrijd kansloos geweest, maar we zullen toch echt uit en ander vaatje moeten tappen willen we meer wedstrijden gaan winnen. Dat wij hiertoe in staat zijn weet ik zeker, gezien het niveau dat we in delen van onze wedstrijden weten te halen, het moet alleen minder wisselen tijdens een wedstrijd.

Wel zal het thuispubliek hier een belangrijk aandeel in kunnen hebben. Ik herinner me de overwinningen op het veld, die we echt mede dankzij het aanwezige publiek hebben weten te boeken. De 1e 2 thuiswedstrijden in de zaal vielen op dat gebied een klein beetje tegen, dus hieronder alvast de data en tijden van onze resterende thuiswedstrijden, zodat jullie het alvast in de agenda kunnen zetten!

We hebben jullie nodig!

Dan rest mij nu niets anders dan jullie allemaal namens de hele selectie hele fijne kerstdagen en een voorspoedig en sportief 2024 te wensen.

Wouter

(118)

ALO 2 op de valreep langs Excelsior

Afgelopen zaterdag speelden we met ALO 2 tegen Excelsior 5. Gelukkig was het een relatief jong team, dit ligt ons namelijk beter dan een oud en ervaren team. De eerste helft startten we goed. We kwamen sterk uit de startblokken en hadden gedurende de eerste helft een stabiele voorsprong van 2 tot zelfs 4 doelpunten. Door twee minder alerte momenten van mijzelf gingen we uiteindelijk met 2 punten verschil de rust in. De tweede helft wist Excelsior goed aan te haken bij ons. Zoals vaker blijkt, hadden we moeite met hun fysieke en irritante manier van spelen. De laatste minuten van de wedstrijd bleken onder andere hierdoor nog spannend te worden. Met een voorsprong van 2 doelpunten leek alles de goede kant op te gaan. Echter, door twee goede individuele goals van Excelsior brachten ze de score op een gelijke stand. Nadat Megan van vak was gewisseld scoorde ze een mooi afstandsschot. Helaas wist Excelsior weer aan te sluiten. Uiteindelijk was het Roy die in de laatste secondes de winnende wist te scoren.

Tomáz Osório Lobato.

(62)

Gemiddeld iedere 50 seconden een doelpunt

Afgelopen zaterdag was ik weer even op een vertrouwde plek, langs de lijn van ALO 1 om o.a. de statistieken bij te houden. Miriam was helaas verhinderd. Miriam is breed inzetbaar want behalve ploegbegeleider is zij ook de sporttherapeut van ALO 1. Ik kan dan wel het statistiekformulier bijhouden maar bij blessures heb ik toch het nakijken. Afgelopen zaterdag bleek dat ik zelfs geen pleister kon plakken, erg lastig op transpirerende lichamen. De volgende keer maar weer gewoon pleisterspray.

In de competitie is iedere wedstrijd belangrijk, punten verzamelen voor een veilige positie. De wedstrijd tegen Fiducia kon een kantelpunt zijn. Voor de wedstrijd had Wouter aangegeven dat bij winst ALO 1 naar boven kon kijken en bij verlies ALO 1 op een positie in de ranking kwam waar je niet wil staan. Goede redenen om volle bak er tegenaan te gaan.

Het was een stevige fysieke wedstrijd die Fiducia  slimmer speelde dan ALO. De een kan het een trucje noemen, de ander kan het inzet van het collectief noemen maar Fiducia had veel kansen met goed ingestudeerde looplijnen en kansen onder de korf. Het was in ieder geval zeer effectief, ALO had hier verdedigend te weinig antwoord op en hieruit werd regelmatig gescoord of een strafworp toegekend. Fiducia kreeg ongekend veel strafworpen toegekend, nl 10 stuks waarvan er 8 gescoord werden. Sommige toegekende strafworpen waren volgens het boekje maar er zaten er ook een paar bij waarvan ik dacht: wat had je dan als verdediger moeten doen?? Enfin je bent ALO-lid en per definitie kijk je toch met een roze bril, het mantra is in zo’n situatie: accepteren.

Er werd ongelooflijk veel gescoord in de wedstrijd, zuivere speeltijd is 50 minuten en er werd 60 keer gescoord, dit is 1 doelpunt per 50 seconde!

Helaas trok ALO aan het kortste eind en verloor met 32 – 28. Het scoringspercentage van ALO lag gemiddeld op bijna 25%, dat vind ik best goed. Daar lag ook het probleem niet zo in deze wedstrijd. ALO 1 staat bekend als een ploeg die goed kan verdedigen maar kreeg afgelopen zaterdag onvoldoende grip op het spel van Fiducia. Enkelen hadden (wellicht daardoor) last van een kort lontje met het risico dat je dan tegen jezelf aan het korfballen bent.

De teleurstelling bij de spelers was na afloop van de wedstrijd groot.

Komende zaterdag tegen het altijd lastige Reflex, ik zal de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

ALO 1 veel succes met de voorbereiding van de wedstrijd!

De inval ploegbegeleider

(95)

Weidevogels 1 – ALO 1 duurt net te kort

Na een veldseizoen dat samengevat kan worden als een ‘net niet’-seizoen en een ietwat rommelige zaalvoorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk tijd voor de ‘aftrap’ van het zaalseizoen. Wat mij betreft toch altijd net iets belangrijker dan het veld, mede doordat het ook gewoon leuker is om naar te kijken natuurlijk.
In een poule waar op papier 1 gedoodverfde titelfavoriet is en de rest heel dichtbij elkaar zal zitten, is het lekker om te starten met een overwinning, maar dat geldt uiteraard ook voor weidevogels.

Met de (eindelijk) weer inzetbare Jesse, Dania en Sanne op de bank en Dimitry en Mare in de basis gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in. De afgelopen jaren zijn deze ploegen elkaar niet vaak tegengekomen dus is het aan het begin altijd even aftasten.

Nadat het eerste deel van de wedstrijd een slordig spelbeeld gaf met een 3-3 tussenstand leek het spel aan onze kant wat beter te worden, maar was het Weidevogels dat ineens echt gas gaf en naar een 9-3 voorsprong snelde. Met nog 2 treffers vlak voor rust zochten de ploegen met een 9-5 stand de kleedkamers op.

Een lichtelijk terneergeslagen ALO moest ervoor zorgen dat er vanaf de start van de 2e helft uit een ander vaatje getapt zou worden, echter was het weer Weidevogels dat keihard toesloeg en uitliep naar 12-5. Met inmiddels Dania, Jesse en Sanne in het veld bleef ALO vechten voor wat het waard was en ook bij een op het oog kansloze 18-10 tussenstand was de bereidheid om te werken voor een goed resultaat groot. Punt voor punt knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd en was het Weidevogels, dat eerder dacht de wedstrijd al in de knip te hebben, dat een time-out nodig had om iedereen weer scherp te krijgen. Uiteindelijk duurde de wedstrijd net te kort en trok ALO met 21-18 aan het kortste eind, maar met de veerkracht die getoond is zullen er nog genoeg wedstrijden dit seizoen wel onze kant op vallen.

Zaterdag onze eerste thuiswedstrijd tegen Swift (A), weer een ploeg van formaat, dus zorg ervoor dat de sporthal gevuld is met ALO supporters om ons te steunen!