Verslagen

Schrijf een verslag van je wedstrijd door een nieuw bericht te publiceren op je teampagina. Dan verschijnt het ook automatisch op deze pagina 😉

Voorbereiding

De voorbereiding van een ploeg voor een wedstrijd bestaat over het algemeen uit trainingen, voorbespreking, goede voeding, weinig tot geen alcohol en genoeg slaap. Naast deze punten heeft ALO 3 nog een ander aandachtspunt nl. het vinden van een scheidsrechter. In de zaalcompetitie heeft de bond tot nu toe helaas alle wedstrijden van ALO 3 teruggegeven om zelf een scheidsrechter te zoeken. De spelers van ALO 3 moeten helaas erg veel tijd besteden aan het vinden van een scheidsrechter.  Deze keer kwam de melding afgelopen donderdag om 17:00 bij ALO 3 binnen, 26 ½ uur later en 54 whatsapp berichtjes verder kwam het verlossende woord. Eigenlijk kon hij niet, wilde zijn afspraak wel iets verzetten en Freek wilde na enige aarzeling de wedstrijd fluiten. Freek we waren erg blij met je, je hebt het top gedaan!

Er gaat zoveel energie zitten in het zoeken van een scheidsrechter dat je bijna alleen nog maar uitwedstrijden wil spelen!

ALO 3 zat wat schaars in haar dames en we zijn heel blij dat Laurine bereid is om aan te sluiten bij ALO 3. In het begin wat onwennig, maar al gauw draaide Laurine goed mee. Laurine sterkte met je spierpijn😉

Thuis tegen Velocitas, altijd lastig. ALO 3 mag dan wel bovenaan staan maar dat betekent niet dat iedere wedstrijd een walk-over is, voor ieder punt moet gestreden worden.

We begonnen voortvarend, kwamen al snel op 5-1 voorsprong maar toen stokte het even en Velocitas kon gelijk komen. In één vak waren er misverstanden wat leidde tot onnodig balverlies. ALO 3 kwam wel weer op (magere) voorsprong. Er bleef een constante dreiging van Velocitas. Er werd erg veel gewisseld door Velocitas om ALO uit haar ritme te halen en mogelijk de overwinning binnen te slepen. De spelers van ALO3 lieten zich gelukkig niet van de wijs brengen en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Ondanks dat we de bijna de hele wedstrijd voor gestaan hebben, langs de kant waren we pas 2 minuten voor tijd er gerust op dat we de overwinning binnen zouden slepen.

ALO 3 staat nog steeds bovenaan!

Freek, nogmaals heel erg bedankt voor het fluiten en Sanne uit de A1 bedankt dat je reserve wilde zijn.

De ploegbegeleider

(70)

De toon is gezet!

De eerste wedstrijd van 2024. Eén keer getraind en meer dan een maand niet gespeeld. Hoe gaat dat spel ook alweer? En is de bal nog steeds rond? Dat wordt vast weer schakelen. Nou, misschien voor de coaches, maar zeker net voor die toppers van de F2!

Ruim voor de verzameltijd was de ploeg al bijna compleet, zo gaat dat als je broertje of zusje bij de Kangoeroes zit. De F3 was al lekker aan “het ballen” en omdat de Kangoeroes maar een deel van de zaal gebruiken, was er ruimte genoeg voor de standaard voorbereiding van de F2. Lees: rennen, vliegen, spelen, ballen rollen/gooien, tikkertje en natuurlijk lekker babbelen. Het kostte dan ook enige moeite om iedereen bij elkaar te krijgen (en houden) voor het praatje.

Daar lieten de kinderen blijken het spel, en de regels, niet vergeten te zijn. Verdedigen (met de billen naar de ..), vrij lopen, gooien, schieten, naar de bal kijken en zo verder. Er werd zelfs aan gegeven dat je eigenlijk, vlak voor je de bal vangt, al moet kijken wie er vrij loopt. Op die manier kun je snel door gooien en in de aanval komen. Super goed dit soort inzichten!

Deze (zeer/te?) fanatieke coach had nog wel een grote wens, namelijk weer eens een wedstrijd winnen. Tot nu toe was dat in de zaal niet gelukt, terwijl het spel van ons echt niet slechter is dan van de meeste van onze tegenstanders. In tegendeel, in sommige opzichten zijn we zeker gelijkwaardig of zelfs al verder! Vandaag speelden we tegen Die Haghe, een ploeg waar wij zeker van moesten kunnen winnen.

Voor de F (en ook E) ploegen draait het spel echter vooral nog om plezier maken en het spel en de  gezelligheid van een teamsport leren kennen (en waarderen)! Dat sluit natuurlijk niet uit dat er best ook een zaadje van fanatisme gepland mag worden. Veel van de ALO ploegen zijn net te lief en bescheiden, dat mag best feller!! Daarom kregen de kinderen vandaag de vraag “Willen jullie winnen?”. Het antwoord daarop was volmondig “Ja”. De toon was dus gezet.

Goed, terug naar de zaal, we waren lekker aan het inschieten en met de bal bezig toen aan de andere kant van het veld Die Haghe ook aan de warming -up begon. Vanuit ons team werd er toen wat ongerust gekeken. Deze kinderen zijn best wel groot, het lijkt een heel andere team. Toen zij naast doorlopen ook met uitwijk ballen begonnen, kregen we het toch wat benauwd. Gelukkig bleek al snel dat onze F1 ook tegen Die Haghe speelde en dat dit de F1 van Die Haghe was. Wij speelden tegen de F2. Zij waren net binnen gekomen en we herkenden nu de meeste van de spelers wel. Toch een beetje een opluchting.

De wedstrijd was pas 2 minuten onderweg toen de F2, van best ver, wist te scoren. Daarna ging het over en weer tot en met de rust. Na rust startte het beruchte 3e kwart. We wisten daarin de voorsprong te verdubbelen, maar ook Die Haghe deed nu een duit in het zakje en kwam op gelijke hoogte (2-2). Na 3-2 en 3-3 wisten we definitief een gat te slaan. Met super speler kon Die Haghe nog op 6-4 te komen. We lieten ons echter niet kennen en wonnen uiteindelijk met 7-4.

Ook de strafworpen aan het eind wisten we winnend af te sluiten. En daarna was het nog extra feest. Aise was jarig en trakteerde op lekkere koekjes. Het was een leuke gelijk opgaande wedstrijd en de kinderen hebben goed gespeeld.

Zoals Remco het verwoordde:
Het meeste wat mij opgevallen/bij gebleven is, is dat ze echt samen speelden. Iedereen werd gezien en ondanks hier en daar twijfel, durfden ze te spelen en lieten zich niet intimideren door de (soms grotere) tegenstander. Ze gingen echt voor elke bal. Ik denk dat het belangrijkste was vandaag.
Ik kan niet anders dan mij daar bij aansluiten. Ik ben weer trots op deze ploeg.

Woensdag weer gezellig en goed trainen en dan zaterdag lekker vroeg naar Hoek van Holland om tegen Ondo F4 spelen. De wedstrijd tegen de F3 van Ondo, same time, same place, ging fantastisch! Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat we weer een mooie pot op de mat gaan leggen (of leg ik de lat nu weer te hoog?)!

Groetjes
David

(45)

Revanche

Revanche

De toppers traden afgelopen zaterdag niet op in de Johan Cruijff Arena maar in de Struyck in Zaandam!

Een bijzondere locatie waar de tijd 40 – 50 jaar heeft stil gestaan, als je maar lang genoeg wacht dan wordt het weer retro en dus hip. De hal was schoon, de houten vloer was goed dus de zaal voldeed aan de belangrijkste voorwaarden. Voor de mensen op de bank was verwarming misschien wel fijn geweest maar al gauw was kou door de spannende wedstrijd geen issue meer.

De spelers van ALO 3 hadden er zin in, zou het lukken om revanche te nemen op KVZ? (eerste wedstrijd 18-30 verloren).

Anouk was helaas nog geblesseerd maar gelukkig kon ALO 3 een beroep doen op supersub Nienke. De opstelling was doordacht, er was een 35+vak met een bak aan ervaring en een 35-vak met iets minder ervaring maar dat werd gecompenseerd door jeugdig enthousiasme (voornamelijk Joris). Het bleek een goede zet te zijn. In de verdediging kon het 35+vak in de tweede helft achterverdedigen waar ZKV maar moeilijk mee om wist te gaan. In het 35-vak gaven de heren Roy en Joris veel druk in de verdediging waardoor de topschutter van ZKV veel meer moeite moest doen om vrij te komen wat invloed had op zijn schotpercentage. Tactisch heeft ALO 3 dus heel goed gespeeld. Aan het begin van het seizoen had ik al gemeld dat ALO 3 een zelfsturend team is, de tactiek krijgt tijdens de wedstrijd vorm, wordt in de rust nog eens nader benoemd en in de tweede helft verder uitgewerkt.

Heel goed gedaan, wat heel leuk is om te zien dat spelers als Joris en Tara in ALO 3 zich goed ontwikkelen. Joris verdedigde met lef en had aardig wat ballen in de verdedigende rebound. Tara ontwikkelt zich verder in een verdedigende “klever”, waar tegenstanders niet vrolijk van worden maar wij wel.

In het 35-vak werd er aanvallend met geduld gespeeld. Ook werd er in dienst van het vak gespeeld waardoor Roy goed uitgespeeld kon worden en wel 8 x kon scoren! Tara had 100% score op de korte kansen en Joris en Sophie leverden ook een aandeel in de doelpunten.

In het 35+vak werden vooral de reboundkwaliteiten van Martijn goed benut. Nienke had op aangeven van Martijn een slimme korte kans en een afstandschot. Sanne had 2 mooie afstandschoten. Paul gooide o.a. deze keer een doorloop en een korte kans erin. Martijn opende de score met een mooi afstandschot en maakte in de tweede helft nog koelbloedig een mooie korte kans.

Het was een hele goede wedstrijd van ALO 3 die beloond werd met een overwinning: 16-21!

Door deze overwinning staat ALO 3 op dit moment op de 1ste plek. Het is nog lang geen gelopen race en er zullen nog aardig wat hobbels genomen moeten worden. De eerste hobbel is komend weekend tegen Velocitas, ook een pittige, fysieke ploeg. Voor deze wedstrijd staat er nog geen reservescheidsrechter in het schema. De kans is groot dat de bond geen scheidsrechter kan leveren en ALO zelf voor een scheidsrechter moet zorgen. Wie biedt zich aan om zich op te geven als reserve scheidsrechter???

DEZE PLOEG VERDIENT EEN SCHEIDSRECHTER! Deze keer kan de ploeg niet terugvallen op Casper want hij moet zelf spelen😉

De uitdaging in het vorige verslag was door ALO 3 opgepakt: we hebben niet 160 km gereden om te verliezen. Jullie begrijpen vast wel dat de terugreis erg gezellig was.

(89)

ALO 1 en de koploper op bezoek

In de eerste competitiewedstrijd van het jaar kwam de koploper op bezoek. ONDO uit ‘s-Gravenzande had nog geen punt laten liggen en wil ver gaan om de titel binnen te slepen, gezien hun 60 dagen zonder alcohol challenge. Dat dit een echte uitdaging is mag duidelijk zijn, want in het Westland lusten ze wel een drankje.
In zo’n wedstrijd kan je 2 dingen doen: Jezelf als angstig haasje richting de 2 koplampen begeven, of volle bak strijden en zien waar het schip strandt. Uiteraard zouden wij ALO niet zijn als we voor het eerste hadden gekozen, dus was het strijdplan helder: knokken voor elke cm en elke bal!

ONDO kwam sterk uit de startblokken en wij moesten in de (verwachte) achtervolging. Telkens als wij weer aansloten maakte ONDO weer een klein gaatje, wat bij een 6-9 stand het grootst was. Op dat moment merkten we dat ONDO zich niet heel makkelijk onder onze druk uit kon spelen en maakten ze veel fouten en hierdoor groeide ons vertrouwen. Langzaam maar zeker trokken wij de wedstrijd naar ons toe en dat resulteerde in een 14-12 ruststand.

Wij zijn dit seizoen vaker de rust ingegaan met een goede stand en tot nu toe kenden we in de 2e helft vaak dan een mindere fase waar we de grip op de wedstrijd kwijtraakten en toen ONDO na rust direct op 14-14 kwam hadden we mentaal zomaar even een tik kunnen ervaren, maar juist het tegenovergestelde gebeurde. ALO deed er nog een schepje bovenop en knokte zich weer naar een voorsprong. De tegenstander probeerde van alles met wissels, maar er stond een vastberaden ALO in het veld, die punten zouden koste wat het kost in Den Haag blijven. Zelfs toen Casper door een gele kaart een tijdstraf van 4 minuten moest uitzitten en ONDO bloed rook hielden we stand, sterker nog, de voor Casper ingevallen Dimitry schoot direct zijn eerste schot prachtig binnen en je zag het geloof van ONDO slinken. Uiteindelijk zouden wij de wedstrijd met 28-23 winnen en de tot dan toe ongeslagen koploper met een flinke kater naar huis sturen.

Waar ik eerder in een stukje aangaf dat de steun van het publiek zo belangrijk is heb ik dit keer genoten van de sfeer in de zaal. Ik besef dat dit ook te maken heeft met het spel dat wij laten zien, maar hou dit vast ALO-publiek, samen kunnen we mooie dingen doen waaronder as zaterdag thuis tegen Weidevogels!

Tot dan!

(124)

Titelloos

Titelloos

Meestal weet ik wel een kernwoord te bepalen die een relatie heeft met de wedstrijd van ALO 3. Ik kom er deze week niet uit, de keuze was reuze, deze keer waren er veel mogelijkheden, zoals: