Revanche

De toppers traden afgelopen zaterdag niet op in de Johan Cruijff Arena maar in de Struyck in Zaandam!

Een bijzondere locatie waar de tijd 40 – 50 jaar heeft stil gestaan, als je maar lang genoeg wacht dan wordt het weer retro en dus hip. De hal was schoon, de houten vloer was goed dus de zaal voldeed aan de belangrijkste voorwaarden. Voor de mensen op de bank was verwarming misschien wel fijn geweest maar al gauw was kou door de spannende wedstrijd geen issue meer.

De spelers van ALO 3 hadden er zin in, zou het lukken om revanche te nemen op KVZ? (eerste wedstrijd 18-30 verloren).

Anouk was helaas nog geblesseerd maar gelukkig kon ALO 3 een beroep doen op supersub Nienke. De opstelling was doordacht, er was een 35+vak met een bak aan ervaring en een 35-vak met iets minder ervaring maar dat werd gecompenseerd door jeugdig enthousiasme (voornamelijk Joris). Het bleek een goede zet te zijn. In de verdediging kon het 35+vak in de tweede helft achterverdedigen waar ZKV maar moeilijk mee om wist te gaan. In het 35-vak gaven de heren Roy en Joris veel druk in de verdediging waardoor de topschutter van ZKV veel meer moeite moest doen om vrij te komen wat invloed had op zijn schotpercentage. Tactisch heeft ALO 3 dus heel goed gespeeld. Aan het begin van het seizoen had ik al gemeld dat ALO 3 een zelfsturend team is, de tactiek krijgt tijdens de wedstrijd vorm, wordt in de rust nog eens nader benoemd en in de tweede helft verder uitgewerkt.

Heel goed gedaan, wat heel leuk is om te zien dat spelers als Joris en Tara in ALO 3 zich goed ontwikkelen. Joris verdedigde met lef en had aardig wat ballen in de verdedigende rebound. Tara ontwikkelt zich verder in een verdedigende “klever”, waar tegenstanders niet vrolijk van worden maar wij wel.

In het 35-vak werd er aanvallend met geduld gespeeld. Ook werd er in dienst van het vak gespeeld waardoor Roy goed uitgespeeld kon worden en wel 8 x kon scoren! Tara had 100% score op de korte kansen en Joris en Sophie leverden ook een aandeel in de doelpunten.

In het 35+vak werden vooral de reboundkwaliteiten van Martijn goed benut. Nienke had op aangeven van Martijn een slimme korte kans en een afstandschot. Sanne had 2 mooie afstandschoten. Paul gooide o.a. deze keer een doorloop en een korte kans erin. Martijn opende de score met een mooi afstandschot en maakte in de tweede helft nog koelbloedig een mooie korte kans.

Het was een hele goede wedstrijd van ALO 3 die beloond werd met een overwinning: 16-21!

Door deze overwinning staat ALO 3 op dit moment op de 1ste plek. Het is nog lang geen gelopen race en er zullen nog aardig wat hobbels genomen moeten worden. De eerste hobbel is komend weekend tegen Velocitas, ook een pittige, fysieke ploeg. Voor deze wedstrijd staat er nog geen reservescheidsrechter in het schema. De kans is groot dat de bond geen scheidsrechter kan leveren en ALO zelf voor een scheidsrechter moet zorgen. Wie biedt zich aan om zich op te geven als reserve scheidsrechter???

DEZE PLOEG VERDIENT EEN SCHEIDSRECHTER! Deze keer kan de ploeg niet terugvallen op Casper want hij moet zelf spelen😉

De uitdaging in het vorige verslag was door ALO 3 opgepakt: we hebben niet 160 km gereden om te verliezen. Jullie begrijpen vast wel dat de terugreis erg gezellig was.