Titelloos

Meestal weet ik wel een kernwoord te bepalen die een relatie heeft met de wedstrijd van ALO 3. Ik kom er deze week niet uit, de keuze was reuze, deze keer waren er veel mogelijkheden, zoals:

• Intrinsieke motivatie

De wedstrijd tegen Fortuna was een schaduw van de laatste wedstrijd in 2023 tegen Furore. Het leek wel of ALO 3 moeite had om na een vakantieperiode de draad weer op te pakken. Het heilige vuur was een beetje verdoofd tijdens de feestdagen en moet weer opgestookt worden. We begonnen niet overtuigend maar kwamen wel op een 1-0 voorsprong. Fortuna speelde slim, had veel kleine kansjes onder de korf waar ALO niet scherp op was. Gelukkig was de afronding van de kleine kansjes door Fortuna minder. In het begin van de wedstrijd was Fortuna zowel in de aanval als in de verdediging sterk in de rebound. Hierdoor waren de aanvallen van ALO kort en kwamen we minder tot schot. In vergelijking met andere wedstrijden is er 15 – 20% minder geschoten. De rebound van Fortuna was beter verzorgd waardoor zij konden herhalen en scoren. Bij ALO lukt het niet: de ruststand was 10-4 voor Fortuna.

Overleg in de rust, tijd voor plan B. Er werd een beroep gedaan op de intrinsieke motivatie van de spelers. Aan het einde van de eerste helft was er gewisseld en dat moest in de tweede helft resulteren in verbetering, en gelukkig die kwam er!

De achterstand werd heel langzaam ingelopen. Paul stond naast zijn grote broer en kreeg vertrouwen in zijn schot en korte kansen en scoorde 5 x in de tweede helft. De grote broer had ook nog een aardig aandeel in de doelpunten. In het andere vak had Roy het grootste aandeel in de doelpunten.

Uiteindelijk hebben we toch nog 2 punten binnen kunnen slepen. Einduitslag 14-15.

Volgende week de sleutelwedstrijd in Zaandam. Kan ALO 3 revanche nemen op KVZ’23? Dat zou mooi zijn, we gaan toch geen 160 km (heen en terug) rijden om te verliezen?😉

Naïma en Noura heel erg bedankt voor het invallen.