C1 – nét niet genoeg

Ik heb de inspiratie weer te pakken en aangezien het verslagje van vorige week positief werd ontvangen deze week maar nog een keer.

Zaterdagmiddag was het tijd om bij ODO langs te gaan in Maasland. Er werd nog wat gegaapt in de kleedkamer en het duurde even voordat iedereen de energie had om te beginnen en ‘aan’ stond. Blijven tieners/beginnende pubers hè…

Maar goed, om 12.50, ietsje voor de geplande tijd begint de wedstrijd. Vandaag zonder een zieke Renzo en Mare die zelf een wedstrijd moest spelen. Deze wedstrijd heb ik veel aangecoacht op de ballijn verdedigen. Dus het gooien, maar vooral ook het vangen voor de tegenstander een stuk lastiger maken. Hierbij is het belangrijk om naast je tegenstander ook de bal te zien. Dit doe je door een beetje ingedraaid te staan. Klinkt makkelijk, maar dat is nog best lastig! Met het constant aanroepen ‘ook de bal zien, [naam Ctje]!’ merkte ik dat dit al goed geoefend werd en er best wel veel ballen onderschept zijn. Dat gaan we blijven doen!

Wat betreft het scoreverloop: aan het begin kregen we helaas een paar doorlopen tegen. Blijft lastig te verdedigen met een snelle aangeef en doorloop van hun kant. Ook weer trainingsvoer voor het nieuwe jaar, maar ik zal ook maar verklappen dat ik er zelf wel eens 1 tegen krijg helaas… kan gebeuren!

Verder had ODO een aantal mooie afstandschoten die er lekker invielen. Ruststand 5-3. Boodschap in de rust was: niet opgeven, 2 punten inhalen is makkelijk haalbaar en dat kunnen wij! Schieten om te scoren en ervoor gaan. Dat leek ALO C1 wel begrepen te hebben, want ze gingen er weer vol voor in de tweede helft. Mooie acties, meer onderscheppingen in de verdedigingen, de winst/het gelijkspel kwam dichterbij.
Rosalie en Liz hebben er allebei weer eens een mooie doorloop ingegooid. De trucbal van Milan en Jop ging weer goed, dit keer helaas nét niet met een doelpunt bekroond. Ze vinden duidelijk een-handige doorlopen leuker om te nemen, gaan we die maar oefenen dan 😅. Kyra bleef ook weer goed meeschieten en Antje kwam meerdere keren goed getimed in de aangeef, waar weer mooie acties uitkwamen. Zet dat door!
Tommy, Milan en Sil wisten ook deze wedstrijd weer mooie doelpunten te maken. Lekker bezig! Jop zijn schoten rolden helaas net van de korf af.

De laatste paar minuten werd het spannend. We kwamen tot 6-7, we hebben mooie kansen… en dan…. De heer van Tommy maakt een doorloop, de scheids fluit voor een strafworp (?), de heer gooit de bal nog omhoog en hij zit. Doelpunt. Hmm dat was een beetje een gekke situatie, maar ik heb het zelf niet goed gezien, dus maar luisteren naar de scheids. Wel jammer. Daarna komen er nog aanvallen met elk 3-5 goede kansen en de schoten rollen stuk voor stuk over de korf heen… het zit niet mee.

Eindstand: 6-8. Misschien niet helemaal terecht na zo een goede comeback in de tweede helft… zo voelt het in ieder geval niet. Het had zomaar onze kant op kunnen vallen.

Kortom, een hele leuke en spannende wedstrijd waarin beide teams mooie kansen en acties laten zien. Ook fijn om te zien dat veel verschillende C-tjes allemaal kunnen scoren in de wedstrijden. Helaas vandaag zonder punten naar huis. Nu lekker Kerst, nog 1 keer trainen en genieten van een welverdiende kerstvakantie.