Wedstrijdverslagen jeugdploegen zaterdag 10 september

Met dank aan alle coaches. Hierbij een overzicht van de prestaties van onze jeugdploegen.

ALO F1
De F1 mocht aantreden voor hun eerste officiële wedstrijd. Niet alleen voor de kinderen was het erg spannend. Ook voor ons als coaches was het de eerste keer dat we bij een “echte” wedstrijd mochten coachen.
We speelden tegen Valto F1 en die waren voor ons alleen letterlijk nog maatje te groot. Wel hebben we knappe doelpunten gezien van Jippe, Faylyn en Daphne. Ook de andere kinderen hebben goed hun best gedaan. Woensdag gaan we weer hard trainen. Zaterdag spelen we uit tegen Korbis F1 en kunnen we daar laten zien wat we hebben geleerd.
Floor en Yfke

ALO F2
Zie hier het uitgebreide verslag van Freek.

ALO E1
ALO E1 vloog tegen Die Haghe E1 uit de startblokken door vooral heel zuiver te schieten. Die Haghe maakte ook een paar mooie doorloopacties, maar verder kregen ze weinig kansen. Daardoor stonden we bij rust met 1-7 voor. In de 2e helft werd er goed verdedigd tegen de doorloopacties van Die Haghe, en omdat zij ons schot heel goed verdedigden konden we er ook een paar keer mooi voorbij lopen. In het laatste kwart was de concentratie op en scoorde Die Haghe wat vaker, waardoor we de 2e helft gelijk speelden. 7-13 eindstand en een wedstrijd om trots op te zijn!
Michiel

ALO D2
Het was deze zaterdag wel erg vroeg tijdens het bespreken in de kleedkamer. Gelukkig zaten er des ondanks negen heerlijk uitgeslapen kinderenen. Want ja, het was al vroeg verzamelen. Half 9 normaal de tijd dat de school begint maar deze zaterdag niet. De 1ste wedstrijd van het nieuwe korfbal seizoen voor de d2. Even na 9uur floot de scheids in. Meteen waren we wakker. Het is wel even wennen dat grote veld. Maar gelukkig ging het de meiden super goed af. Na een paar mooie ballen stond de 1-0 op het scorebord. Het was een hele gelijke wedstrijd. Maar helaas wist fortuna toch met 2 punten verschil te winnen. Eindstand 4-6. Ben super trots op hoe de meiden het gedaan hebben. Ze zijn blijven vechten tot het laatste fluitsignaal. Op naar de volgende wedstrijd.
Nick

ALO D1
Het was zover, de eerste competitie wedstrijd van de D1. Na 2 oefentoernooien met 1 daarvan zelfs met een beker als eindresultaat, was de D1 er helemaal klaar voor.
Helaas moesten we Kyra en coach Megan missen bij deze wedstrijd. Maar gelukkig waren Nieke uit de D2 en hulpcoach Robin erbij.
Het was een stroeve start, we waren even niet meer gewend hoe het is om druk te krijgen van de tegenstander. Dit resulteerde dan ook in een snelle 3-0 voor meervogels.
Maar we kwamen terug! Na een flinke pep-talk in de rust en een beker limonade, ging de D1 ervoor. Het werd dan ook super spannend, zo spannend dat de coaches de stand ook niet meer wisten.
Na een snelle check bij de scheidsrechter wisten we het zeker het staat 9-9.. met nog maar enkele minuten op de klok. Dan maakt meervogels 10-9. Zonder blikken of blozen volgt bijna direct daarna de 10-10. En daar volgt het fluit signaal.
Wat een spannende wedstrijd en een mooi eindresultaat, we hebben ervoor gevochten en daar zijn we trots op.
Sabine en Robin

ALO C2
Alo c2 was zaterdag met 8 spelers want Adeline en Jasmijn waren er vandaag niet bij.
We begonnen goed en stonden na de eerste paar aanvallen al met 2-0 voor door 2 goals van Bastiaan. De bal ging bij vlagen er snel rond en we domineerden het spel. Maar toch wist Vitesse terug te komen tot een 3-2 rust stand.
Na rust schoot Miley er een bal in en kwamen we weer op een marge van 2 goals. Tot het slot van de wedstrijd bleef het deze stand alleen wist Vitesse er nog een te scoren.
We speelden goed en maakte het ons zelf onnodig lastig. Maar gelukkig hebben we wel gewonnen.
Joris en Cas

ALO C1
De C1 begon het seizoen thuis tegen Valto. De verwachting was dat het door een nieuwe team samenstelling, nieuwe coaches en een nieuwe manier van spelen even wennen zou zijn. Echter kon dit bijna niet minder waar zijn. De kids verdedigen met veel energie en dit was ook het geval in de aanval. Zonder al te veel moeite wist de C1 Valto op 0 doelpunten te houden en er zelf 14 in te leggen. Een uitslag om alleen maar van te genieten.
Tomaz

ALO A1
Alo A1 begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd we hadden het weer mee en met een motiverende kleedkamer praatje van de coach met wat hij verwacht te zien in het systeem spelen waarop getraind wordt.
We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en na twee mooie acties stond er na 5 minuten 1-2 op het scoren bord.
Helaas werd hierna avanti iets sterker en ging het lange tijd gelijk op . De marge was steeds 1 punt in ons en of hun voordeel. Aan het eind van de wedstrijd werd het nog onwijs spannend en het bleef lange tijd gelijk op gaan. Uiteindelijk ging avanti er met de winst vandoor…