+30-10

Dit raadsel gaf Casper me daags voor de wedstrijd tegen DKV Victoria. Het duurde even maar de uitleg was simpel; zelf meer scoren dan 30 en minder tegen krijgen dan 10. Missie bijna geslaagd. 9 minuten voor tijd stond er 30-9 op het scorebord en leek het te gaan lukken. Uiteindelijk werd het 32-12, bijna dus.

ALO schoot uit de startblokken en 3 aanvallen en amper 90 seconden na het begin stond het al 3-0. Ook de vierde aanval was raak maar duurde door een onderschepping (overigens haalde de bal niet de aanval van DKV) iets langer. Maar 4-0 binnen 3 minuten is natuurlijk best wel lekker. Daarna ging het even gelijk op tot 8-4 en toen kwam ALO pas goed op gang. DKV zou nog 3 keer scoren in de eerste helft maar ALO iets meer, nog 11 keer om precies te zijn, de 20 voor rust werd net niet gehaald. In die periode werden er regelmatig bijzonder fraaie combinaties op de vloer gelegd, gelukkig vaak bekroond met een fraai doelpunt; ’t was een feest om op de tribune te zitten. DKV werd met regelmaat helemaal zoek gespeeld. Hopelijk komen de beelden van Ben snel online want het was echt smullen met als hoogtepunt een bijzonder fraaie en razendsnelle aanval met dito afronding, zelfs de coaches zaten te klappen op de bank. DKV onderging het gelaten, machteloos.

Een in de rust, volgens de aanvoerder, slimme toespraak van Marko zorgde er voor dat ook de tweede helft scherp werd begonnen. De score liep rap verder op. Deze keer geen rare fratsen, geen totaal falen, geen tegenstander die er nog in geloofde, gewoon lekker uitspelen en doorgaan met scoren. Door wat wissels op het laatst i.v.m. wat – hopelijk –  kleine pijntjes liep de machine een beetje stroever maar dat kon de pret niet meer drukken. Na de wedstrijd gingen ze met z’n allen uit eten, ik neem aan dat dat een gezellige bedoening is geworden, het zij ze gegund.

A.s zondag uit naar Movado, altijd lastig, maar u bent allemaal van harte welkom om vier uur in Dordrecht, zo ver is dat niet, laat zien dat u supporter bent.