ALO F2 – AVANTI F3

De 3e wedstrijd in 2020. Na 2 lastige wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 mogen we nu tegen de nummer 7.  Zelf staan we 5e. Op papier een wedstrijd die beide partijen kunnen winnen. ALO F2 is er klaar voor. De eerste wedstrijd in 2020 scoorden we 2x, de 2e wedstrijd scoorden we er 3. Hoeveel nu? Beide teams zijn er klaar voor. Dan gaat de fluit. We gaan beginnen. We stellen ons op. En we zijn begonnen.

In de speech vooraf was de opdracht snel gooien en beginnen zoals we vorige wedstrijd eindigden. Helaas lukte dat niet. Leek erop alsof we niet wisten wie welke tegenstander moest verdedigen. We komen dan ook achter met 0-2. Lijkt erop dat we de wedstrijd niet onder controle hebben. Wel rennen we allemaal hard maar naar de verkeerde plekken. Verdediging staat nog niet helemaal. De aanvallen lukken soms. Gelukkig komen we wel vrij en Ravi maakt 2 doelpunten en komen we op 2-2. Dan een korte tijd voor bespreken. Even de puntjes op de i zetten. We starten de 2e tien minuten door op te letten welk jongetje of meisje we moeten verdedigen. Lijken ze op elkaar? Dan kijken we even naar de schoenen. Nu herkennen we onze directe tegenstander wel. En verdedigen ineens een stuk beter. Werken hard en het gaat goed. De 2e tien minuten laten we hierdoor geen doelpunten door. En weet Sophia te scoren. We staan voor (3-2). Dan de “lange” rust.

In de 3e tien minuten weet Avanti de korf te vinden. Ondanks goed verdedigen weten ze er 3 te scoren. Pfffff 3-5 achter. Maar het is natuurlijk pas klaar na 40 minuten. Vlak voordat de 3e 10 minuten eindigt weet Loïs ook te scoren en komen we terug tot 4-5. Dan weer een korte pauze. Hard blijven werken, snel gooien en ons best doen is wat ons te doen staat. De laatste 10 minuten gaan in. En helaas scoort Avanti weer. (4-6). Nu is het gedaan. Dit gaan we niet meer redden. Hoe lang is het nog. De coach weet het niet. Maar de F2 blijft rennen, werken, gooien, verdedigen, eigenlijk alles. De F2 geeft niet op. De coach van de tegenpartij zegt tegen me “wat blijven de kinderen van ALO hard rennen, worden die niet moe?”. En dat is nou net wat we zo goed kunnen. We blijven doorgaan. Ondanks de achterstand. Nog een paar minuten hooguit. En dan ineens scoort Ravi weer (5-6). Spannend. Beneden is te horen hoe spannend het publiek het vindt. En dan vlak voor tijd scoort Loïs. YEEEESSSSS het is 6-6. Avanti valt nog aan maar het fluitsignaal voor het einde klinkt. FUUUUUUUUT. Tijd. We hebben gelijk gespeeld. Super. Niet verloren en 6x gescoord. Echt super. En zo hard gewerkt. Dit gaan we volgende keer weer proberen. De strafworpen wonnen we met 3-1. Wat een mooie zaterdag. Trots op jullie.