Bijna dure les!

Waren het de zenuwen, was het de best lange reis naar Oss, was het het ouderwets grote veld? Moeilijk te zeggen, maar feit is dat ALO niet met de gewenste scherpte begon. DOT was lekker op schot en benutte het eerste afstandschot en wist daar snel een treffer aan toe te voegen, waardoor ALO al snel tegen een 2-0 achterstand aankeek. Nu zijn we dat inmiddels wel gewend en toen we met 2-2 gelijk kwamen, dacht het publiek (ja, er was publiek in Oss!), dat het nu gedaan zou zijn met de spanning. Niets bleek minder waar. DOT wist uit te lopen naar een 9-6 voorsprong en we hielden ons hart vast dat het geen 4 punten verschil zou worden. Godzijdank gebeurde dat niet en het scheelde maar weinig (uitdraaibal) of we gingen met een gelijke stand de rust in. Na rust scoorde ALO direct de gelijkmaker en wederom hoopten we op het erop-en-erover-moment. Dat wilde maar niet komen. Ik vervloekte mijn buurman van vorige week die het niet spannend genoeg vond. Was lekker naar Oss gekomen, had je je hart op kunnen halen!

Op 12-11 stokte het doelpuntenfestijn. Maar liefst 14 minuten duurde het voordat Casper met een briljant aangegeven en genomen doorloop de stand weer gelijk wist te trekken. Het spel werd allengs ruwer en de stippen vlogen ons om de oren. Een compliment aan het adres van Laurine en Denise, die dapper stand wisten te houden tegen wel erg fysieke dames. Hoewel ALO de wedstrijd niet scherp was begonnen, hield iedereen in de laatste minuten het hoofd koel en werd er fantastisch verdedigd en gedegen aangevallen. Het afstandsschot van Casper in de laatste minuut kwam als een verlossing en de wedstrijd eindigde uiteindelijk met 15-16 verdiend in het voordeel van ALO.

“Er werd in de eerste helft niet gedisciplineerd genoeg gespeeld” aldus coach Marco. “Maar we moeten het dit team nagegeven: ze hebben het wel geflikt en de overwinning voor de poorten van de hel weggesleept. We liggen dus nog steeds op koers met onze doelstelling.”

Ook het 2e en 3e deden goede zaken vandaag bij Eibernest. Het 3e wist te winnen en het tweede zette een fantastische prestatie neer: gelijkspel tegen Eibernest 3, de nummer twee in de poule. Kortom, een mooi laatste veldweekend voor ALO.