Phoenix B2 – ALO B2

Inmiddels zijn we, na wat slechte wedstrijden, pech en te weinig doelpunten, naar de 6e plaats gegaan. Nu tegen de koploper Phoenix, dat van alle teams appelmoes maakt. Maar als ALO goed speelt, kunnen we een hoop. Dus op naar Phoenix. De opstelling is bekend, en daar gaan we.

Phoenix speelt goed, heel goed. Maakt weinig fouten, schiet zuiver en gaat dan ook direct goed van start. Tot 0-4 gaan ze in sneltreinvaart. Toch speelt ALO niet slecht. We maken zeer weinig plaatsfouten en spelen zoals het zou moeten. We blijven toch doorgaan en dat maakt dat Kate een doorloop kan nemen die Cas aangeeft. De nul is van het scorebord (1-4). Direct een tegendoelpunt (1-5). Gelukkig blijven we goed spelen, zoeken naar kansen en een daarvan is de doorloop van Mike, die na goede aangeef van Chelsey er netjes in gaat (2-5). En we gaan door. Een ver schot van Chelsey raakt doel en we komen terug naar 3-5. Phoenix doet ook nog een duit in het zakje, nou ja, 3 duiten (3-8). Dan weet Chelsey met een schot de voorsprong van Phoenix met één te verkleinen door de 4-8 te scoren. Het antwoord van Phoenix is nog een doelpunt (4-9). Rust

Na rust mag ALO beginnen met de bal. Joris neemt uit. Cas is inmiddels al onderweg voor een doorloop. Kate ontvangt de bal van Joris. Kate geeft direct de bal aan de doorloopnemende Cas en hop, een mooi doelpunt binnen enkele seconden (5-9). Helaas is Phoenix zeer scherp. Weet iedere bal die op de korf wordt geschoten ook te scoren. Denk dat op dat moment 1 op 2 wordt geschoten. En binnen het kwartier staan we 5-17 achter. Gelukkig laat ALO toch ook nog van zich horen. Met een doorloop, aangegeven door Chelsey, weet Mike de stand op 6-17 te brengen. Phoenix ook nog maar 2 doelpunten maken dan (6-18 en 6-19). Enkele minuten voor tijd maakt Joris nog een doelpunt door een schot op doel te lossen (7-19).  Al 10 minuten roept Phoenix 20, 20, 20. Met nog een paar seconden weten ze toch de 20 te halen. De eindstand is 7-20.

Toch was ALO ook goed bezig. Zeer weinig plaatsfouten, goeie aanvallen, inzet heel hoog, en iedereen stond op scherp. Phoenix is gewoon te goed voor onze poule. Als we alle overige wedstrijden dit nivo weten te halen, dan zitten er nog een hoop punten in.