Spirit zonder punten terug naar Voorthuizen

Een ploeg die vorige jaar met 260 goals voor degradeerde uit de 1e klasse. Lang verhaal kort, een ploeg om rekening mee te houden. Het was al bekend dat de broertjes Schattenberg niet meer binnen de lijnen kwamen voor Spirit. En ten opzichte van vorig jaar waren er zeker 4 mutaties bij de blauw-witten, waaronder 2 spelers van 16 en 17 jaar. Ook een nieuwe trainer bij de bezoekers die ervoor koos om met 5 heren en 5 dames te spelen waardoor Spirit gaandeweg de wedstrijd veel wisselde. In de eerste plaats een heer die gewoon te ziek was om te spelen maar ook een boomlange heer die totaal geen grip had op onze ontketende aanvoerder Cas die er in de eerste helft 5 inpompte. Een van de redenen dat we met 6-1 voor kwamen, maar met enig geluk dat ze er bij Spirit net niet ingingen. Als voorbeeld de allereerste aanval van de wedstrijd waar ALO 4 keer een doelpoging deed en Colin van ver de 5e poging afrondde. Heerlijk om zo een wedstrijd te beginnen. In de eerste helft scoorde driekwart ALO 1 dertien doelpunten en gaven we twee cadeautjes anders had het 13-5 gestaan in plaats van 13-7. Voorwaar geen slecht begin van onze tweede zaterdagwedstrijd tegen de medekoploper.

Hoewel Spirit na de thee het hoogste woord had (het werd vrij snel 13-9) ging ALO gewoon verder met afronden in, bij vlagen, briljante aanvallen en juiste keuzes. Dit resulteerde in een maximale voorsprong van 19-12 na circa 45 minuten spelen waarin speler nummer 7 Myrthe ook een goaltje meepakte. Hoewel Elise zonder doelpunt bleef (ze had genoeg kansen) onderscheidde zij zich vooral in de steunfuncties en verdedigende capaciteit (haar dame had ze volledig in de zak). Ik moet zeggen dat het enige dissonantje van deze wedstrijd was dat we Spirit een groot deel van die voorsprong lieten terugpakken waardoor de uiteindelijke uitslag (21-18) iets minder glans had dan dat we verdienden. Want hoe je het ook wendt of keert, ALO 1 speelde als team een topwedstrijd, niemand uitgezonderd. De toeschouwers/supporters moeten nu 3 weken wachten totdat we weer thuis spelen. Hopelijk staan we er dan nog steeds zonder puntverlies op plek een.