Een nieuw veld, een nieuwe competitie en (weer) nieuwe samenstelling

Een mooier begin van de van de competitie kon ALO 3 zich niet wensen. Na dagen van kou en regen was daar ineens de zon met een temperatuur die richting de 20 graden ging. ALO 3 mocht als eerste seniorenploeg het nieuwe veld inwijden. Het veld ziet er prachtig uit, de nieuwe dug-outs staan heerlijk in het voorjaarszonnetje, altijd fijn voor de reserves, ploegbegeleider en de zwangere dames van ALO 3. De ALO-bank in de dug-out was dus goed bezet.

Doordat nu ook Sophie deze tweede helft veldcompetitie niet inzetbaar is binnen de lijnen, moest er weer een dame gezocht worden. Heel fijn dat het de TC gelukt is om een oude bekende, te weten Jazmyn, te strikken. De eerste wedstrijd was zij nog verhinderd, gelukkig kon Manon invallen.

Dijkvogels 2 is een hele jonge ploeg die het moet hebben van loopvermogen en snelheid. (er zijn dames binnen ALO 3 die 20 jaar ouder waren dan hun tegenstander)

Maar het motto van ALO 3, Ervaring boven snelheid, was een goede tegenhanger😉

Martijn heeft het nieuwe veld ingewijd met het eerste doelpunt. Wat de laatste paar wedstrijden in de zaal niet lukte, lukte nu wel, een mooie korte kans onder de korf. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, 1 keer lukte het om 3 punten los te komen, maar die voorsprong werd binnen een paar minuten teniet gedaan door Dijkvogels. Er werd veel geschoten maar de gebruikelijke scherpte van een aantal heren was er niet. Gelukkig zijn de spelers van ALO 3 complementair aan elkaar en Laurine had de scherpte wel. Een afstandsschot, een doorloop, een korte kans en een strafworp, Laurine heeft haar plek gevonden binnen ALO 3 en is ook van alle markten thuis. In de tweede helft kwam Dijkvogels op voorsprong, zou loopvermogen dan toch gaan winnen van ervaring?

De laatste 10 minuten werd er nieuwe energie in het veld gebracht door Joris en Paul. Dat was de impuls die ALO 3 nodig had en de achterstand werd in een paar minuten omgebogen naar een voorsprong. Einduitslag: 13-11, de eerste punten zijn binnen!

De wedstrijd tegen Dijkvogels was voorlopig mijn laatste wedstrijd als ploegbegeleider. Ik vertrek (maar kom ook terug) voor 3 maanden naar Frankrijk. ALO 3 had nog een hele leuke verrassing voor mij, een prachtig lied waar ik van moest blozen en een mand vol Nederlandse lekkernijen die ze niet hebben in Frankrijk. Daar gaan Dick en ik zeker heel erg van genieten.

Lieve mensen van ALO 3, heel veel succes de komende 5 wedstrijden. Ik zal jullie op afstand volgen.