ALO C2 zonder verlies onderuit in laatste minuut!

Het weer was schitterend, een aantal ouders en kinderen verzamelden op ALO, de andere helft van de C2’ers ging rechtstreeks naar Zoetermeer. Het was niet héél vroeg (9:30 uur verzamelen), maar toch telden we 2 verslapingen (waaronder 1 coach … schandalig!).

Gelukkig waren we ruim op tijd allemaal bij De Meervogels. De ploeg ging direct de kleedkamer in om het aanvalsplan te smeden. De ouders gingen even kijken bij de mini-autoracebaan, waar zij uitgebreid toelichting kregen van een enthousiasteling van de vereniging. Het bleek er daar professioneel aan toe te gaan bij wedstrijden, inclusief bandenwissels en olie verversen. Best interessant om te horen, maar toch gingen we met een gevoel richting korfbalwedstrijd dat we het na 5 rondjes racen wel gezien zouden hebben. Op naar de wedstrijd. Op papier moest het een spannende wedstrijd worden. De vorige wedstrijd was het 3 – 3. Nu stond Meervogels op de eerste plaats en wij op 1 punt achterstand. Waarmee het kampioenschap dus met deze wedstrijd beslist moest worden.

ALO C2 speelde vanaf het eerste fluitsignaal behoorlijk fel. Al vlak na het starten van Meervogels werd de bal onderschept en kon ALO meteen beginnen met aanvallen. Het duurde dan ook niet lang voor Miley (dit jaar topscoorder volgens mij) het eerste doelpunt maakte. Maar daarna waren de ploegen gelijkwaardig. Beiden kregen om beurten voldoende kansen om de scoren, alleen vielen er nog geen doelpunten. Pas na de warmte-drinkpauze (halverwege de eerste helft) was het Bastiaan die via een doorloop de 0 – 2 voor ALO maakte. Hiermee dachten we een nette voorsprong te hebben, maar daarbij werd bij het wisselen niet gedacht aan het direct verdedigen (beetje jammer) – direct de 1 – 2 om de oren!

Hierna werden (in het aanvalsvak) Marit en Lotte (eerste reserves) ingebracht voor Jasmijn en Adeline (die beiden helaas naar het verre buitenland vertrekken en dus hun laatste wedstrijd spelen). Opnieuw is het Meervogels die de 2 – 2 maakten. Maar nu stond Bastiaan weer in de aanval, die 2x een nette doorloop maakt, waarmee de 2 punten voorsprong weer teruggewonnen waren. Tussendoor kwam Jasmijn het veld weer in als heer voor Miley. Hierna volgde een verdiende drinkpauze. De C2 verdween weer de kleedkamers in. Kennelijk was het daar prima vertoeven, want het duurde echt lang voor ze weer terug het veld in gingen.

Na rust begon Meervogels direct goed. Ze klommen weer terug naar 4 – 4. Miley kwam er weer in voor Xander. Om iets later er in het andere vak weer in te komen voor Jasmijn. Zowel Adeline als Xander scoorden bijna! En ook Radek krijgt kansen. Maar even later is het toch Adeline die ALO weer op voorsprong brengt. Waarna er een leuk dansje volgde met Marit om dit te vieren. Vervolgens gingen de laatste 15 minuten in. Meervogels maakten gelijk, maar vervolgens pakte Jasmijn de voorsprong weer terug. Door consequent goed afvangen door Lotta en Juliet bleef ALO wel steeds het langste in balbezit. Terwijl de wedstrijd naar het einde liep, steeg de spanning ook steeds meer. Meervogels maakte weer de gelijkmaker, met nog maar 2 minuten. Hiermee zou Meervogels kampioen worden. Op precies 1 minuut voor tijd kreeg Bastiaan nog een strafworp mee. Zou hij de druk kunnen weerstaan? Ligt het kampioenschap in zijn handen?? En hij scoort!!

Maar het is bijna niet te geloven, maar ondanks goed verdedigen van ALO, valt er toch nog een doelpunt aan de kant van Meervogels. Helaas wederom gelijk. ALO krijgt nog een aanval, Meervogels onderschept en daarna is die laatste minuut wel echt om. Meervogels is kampioen. Aan ALO kant wordt een klein traantje gelaten. Ze slaan de arm om elkaar heen. Ze balen natuurlijk enorm, maar ze hebben écht een mooie pot laten zien. En de kampioenen hebben ALO C2 in ieder geval nooit verslagen! Overigens moet ook gezegd. Dat ze daarna toch weer lachend de auto’s instapten. Volgend seizoen beter, helaas zonder de steeds feller wordende Jasmijn en Adeline. We gaan jullie echt missen! Coaches Cas en Joris, weer enorm bedankt voor jullie inzet. Ze hebben dit seizoen weer veel geleerd. Het was een schitterende wedstrijd om het seizoen af te sluiten.