KVS D4 – ALO D1

De derde wedstrijd van de hele korte coronacompetitie. Ditmaal met publiek. Weer ouderwets gezellig. En hoe zouden we het deze wedstrijd doen? De vorige 2 dik gewonnen. Bij winst hebben we alle 3 de wedstrijden gewonnen. Verlies of gelijkspel is misschien ook al genoeg voor de overall winst.

Na een regenachtig begin van de dag begint het op te klaren tegen de tijd dat de D1 richting KVS moet. Toch nog best lekker weer om een balletje te gooien. Bij het inschieten valt op dat er een aantal grote kinderen bij KVS zijn. Of dit een probleem is weten we nog niet.
Weer alle spelers uit de D1 zijn aanwezig. Sabine moet helaas werken. Megan en Marcel vandaag wel langs de lijn. Na wel 20 minuten inschieten, strafworpen en doorlopen nemen, nog even de opstelling en wat kleine tips.
Dan gaan we van start. PLUIEEEEET. We zijn begonnen.

De bal gaat heen en weer. Maar er vallen geen doelpunten. Spannend. Het duurt toch wel minimaal 5 minuten voor een ploeg de bal door de korf weet te krijgen. Voor ons is dat fijn. Want ALO start met een korte kans van Arnau de score. De 0-1 staat op het bord (figuurlijk, er is namelijk geen scorebord). Ook de 2e is van Arnau. Ditmaal een schot van afstand. Dan wisselen van kant. In deze aanval wordt er meer gescoord, Tommy, Milan, weer Tommy (kort schotje), nogmaals Tommy (doorloop), nogmaals Tommy, ditmaal mooi aangegeven door Milan. Die zelf ook vrij stond maar zag dat Tommy een betere kans had en de aanval sluit met een kort schot van Jasmijn. Het is inmiddels 0-8 en rust. Paar wissels, kleine tips en vooral veel complimenten. Dan de 2e helft. Goed opletten want soms gaat het heel snel. Gerard weet namelijk binnen een paar seconden al te scoren. Maar ook de anderen gaan goed en we krijgen allemaal wel kansen. Job is er een van. Hij weet er ook een te maken. Ook Arnau nog eentje, leuk doorloopje. Ook Renzo doet een “duit in het zakje”. Scoort Tommy dan niet meer? Die ging zo goed de 1ste helft. Nee, Tommy scoort de volgende 2 nog eventjes. Het afsluitende doelpunt is van Jasmijn. Die de 0-15 weet te maken. Gelijk hierna gaat de fluit voor het eindsignaal. Mooie stand. En goed gespeeld. Veel kansen, veel onderscheppingen. Ook degenen die nu niet in het verslag staan deden hun werk. Want scoren doe je niet alleen. De verdediging stond als een huis. De weinige kansen die KVS kreeg mochten er niet in. Een leuke korfbalochtend. En hoor dat er maandag voor de trainers nog een paar rondjes gegeven worden (rondjes rennen wel te verstaan!!!).