Voorlopig laatste keer

Afgelopen zaterdag de reis naar KIOS te Nieuw-Vennep ondernomen om naar de wedstrijd van het eerste te kijken. In totaal maar liefst 9 ALO-supporters waren daar aanwezig (nog afgezien van de A1 met aanhang) en dat hebben we geweten, want gisteren verbood Rutte ons om voorlopig naar de wedstrijden te gaan kijken.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden waarin ALO maar moeizaam op gang kwam was de start deze keer flitsend. Met leuk fris en wervelend spel stond het na 10 minuten 0-5. Daarna ging het helaas mis. KIOS stroopte de mouwen op en langzaam maar zeker namen zij het initiatief in de wedstrijd over en zo ook het scoren. 10 minuten later was het alweer 4-5. Nog even liep ALO uit maar met rust stond het 8-7.

In de tweede helft veranderde het beeld niet meer. ALO bleef achter de feiten aanlopen en de achterstand werd en bleef steeds rond de 3 punten. ALO had overigens daar zelf de hand in want strafworpen en een flink aantal goede kansen werden vakkundig om zeep geholpen. Dat is dan meteen ook wel weer positief want als je van al die kansen er een paar gaat benutten kom je al snel aan een doelpuntje of vijf extra. Minder goed was de duelkracht, heel veel persoonlijke duels werden verloren en met name in de rebound hadden we weinig te vertellen. Dat we in de eerste klasse niet zomaar even alle wedstrijden zouden gaan winnen wisten we wel maar deze wedstrijd verliezen is er eentje in het rijtje “onnodig”. Maar goed, er kan nog heel veel verbeterd worden en Parijs is nog ver …