Eerste overwinning mooie teamprestatie

“Zet dat er maar duidelijk in, ze hebben deze mooie prestatie echt als team neergezet. Ik ben trots op ze”. Marco Swikker kijkt tevreden terug op de eerste competitiewedstrijd. “Het eerste kwartier was niet geweldig, met name omdat de kansen die we creëerden er niet ingingen en bij DOT wel. Maar het team bleef gelukkig rustig en we hebben eigenlijk geen moment gedacht dat we deze wedstrijd niet zouden winnen. In de oefenwedstrijd tegen Movado kwamen we ook achter met 7-2 om vervolgens in de tweede helft terug te komen en met 19-11 te winnen. Dus ja, dat vertrouwen is er gelukkig. Deze wedstrijd hebben we vooral het verschil kunnen maken dankzij de dames, die sterker waren dan de dames van Ten Donck. Opvallend goed reboundspel van Denise, die dankzij haar dienende rol het hele vak droeg.

Ik vond het erg leuk om te zien dat waar we op getraind hebben, ook diverse keren in de wedstrijd werd toegepast. Het team is leergierig en pikt aanwijzingen snel op. Een voorbeeld: In de eerste helft botste Myrthe regelmatig op haar dame als ze een doorloop wilde nemen, omdat haar dame zich als een kamikaze voor haar wierp. In de rust heb ik haar uitgelegd dat ze ook op het laatste moment kon inhouden en dan een korte kans pakken. Als je dan ziet dat ze die tip direct toepast, dan word je daar heel blij van. In het vak van Sven werd er in de tweede helft geduldiger gespeeld, waardoor de aanvallen steeds beter liepen. Geduld om vanuit de 3-1 soms de 2-2 neer te zetten, afgewisseld met verrassend snel spel, het was leuk om naar te kijken.”

Routine versus jeugdig elan

Ook de beide coaches van twee waren tevreden over de wedstrijd, al zal dat sommige toeschouwers wellicht verbazen na de 8-15 nederlaag. “Je moet niet vergeten dat 3 van de Eibernestdames  tot een paar jaar geleden nog in de hoofdklasse speelden” aldus Gijs. “We mogen als ALO niet van dit jonge team verwachten dat ze van zoveel routine winnen. Dit zijn wedstrijden waar ze veel van kunnen leren.” Chris is het daar helemaal mee eens: “We hebben wat dat betreft een beetje pech met de poule, we gaan vermoedelijk nog meer geroutineerde teams treffen. Gelukkig hebben we een fit, jong team en we verwachten dat ze door dit soort wedstrijden snel zullen groeien.”