Woef

Voor degene die de wedstrijden van de selectie gemist heeft in het rustieke Oud Gastel kan ik verklappen dat de aanhef van dit verslag slaat op de gele kaart die de teambegeleidster van ALO 1 voorgeschoteld kreeg in de tweede helft nadat de scheidsrechter aan haar vroeg commentaar voor zich te houden. Met twee handjes opgetrokken tot borst hoogte (als een opzittend hondje) was haar antwoord:”Woef”. Gelijk een sterke indicatie dat de reis naar Juliana voor beide teams uitdraaide op een sportief debacle.

Hoewel het tweede nog knap terugkwam na een 8-4 achterstand in de eerste helft konden ze niet voorkomen dat de partij met 16-14 naar de thuisploeg ging. Ook bij het tweede een scheidsrechter die eigenlijk teveel toeliet waardoor Elmer met een enkel het veld mocht ruimen en ook Laurine vlak voor het laatste fluitsignaal nog even hard op een blok gegooid werd voor de zoveelste keer door een aanvalsfout.

De wedstrijd van het eerste kwam ook niet op gang zoals je hoopt bij zo’n beladen duel. Daarvoor hadden we in het begin totaal geen grip op heer nummer 8 van Juliana die alles raak schoot en ook nog een prima actie naar binnen had. Toen Juliana uitliep naar 8-4 was dat ook omdat zij het betere van het spel hadden. ALO 1 blonk uit in het missen van schoten en bijna 100%-kansen. Vreemd genoeg kon Juliana die voorsprong niet vasthouden waardoor we terugkrabbelde tot 8-7, nog steeds kansen en schoten missend. Vooral in het rebounddeel verloren we veel. Enerzijds door het achter verdedigen van Juliana maar anderzijds doordat de scheidsrechter vrijwel alles toeliet bij de duels om de afvallende bal. De invalscheidsrechter was niet onze vriend deze middag, waardoor we eigenlijk onszelf uit de wedstrijd protesteerden. Dit was tevens de inleiding tot een dramatische start van de tweede helft waarin Juliana uitliep van 9-7 naar 17-7 en dus een gewonnen wedstrijd speelde. Werkelijk niemand zat of kwam in de wedstrijd waardoor het echt noodzakelijk was om spelers te wisselen. Martijn bracht met zijn ervaring en lengte wat meer rust bij de eerste aanval en Roy heb ik preventief gewisseld omdat hij zoveel “onrecht” niet meer kon verwerken zonder daarbij verbaal een grens te overschrijden. Ook Flemming kon het tij niet meer keren. Het zat er niet in en het heeft er geen moment ingezeten ook. Deze competitie blijft in ieder geval spannend tot het einde ondanks het gelijke spel van Nexus tegen OKV. Het weer speelde ons ook parten, maar is geen excuus voor onze nederlaag want Juliana had er net zoveel last van.

Alles nog in eigen hand maar zoals het er nu uitziet zal de competitie pas eindigen in het weekend van 2 juni met Juliana of ALO als kampioen. Komende zaterdag uit naar de luchtmacht van Nexus. Gelukkig heb ik nog Martijn en Gijs achter de hand om dat voordeel te neutraliseren mocht het nodig zijn! Hopelijk komen de supporters die er vandaag waren ook naar Schiedam en wellicht nog wat extra mensen want het wordt iedere week spannend vanaf nu!