ALO 1 kijkt vooruit!

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd tussen ALO 1 en Phoenix 1 waren aanwezig. De afgelopen weken had ALO 1 laten zien wat het team waard is met goed samenspel, plezier en vertrouwen. Helaas ontbraken de punten nog, maar de geweldige overwinning van ALO 2 en ontzettend mooie spandoeken van de ALO-jeugd (bedankt toppers!) gaven een boost aan de spelers.
Met Bowy in de basis voor de geblesseerde Sven, Roy voor de geschorste Jelmer en Kayo voor de nog herstellende Elise, begon ALO aan de wedstrijd.

Net als de afgelopen wedstrijden begon ALO scherp en liep de score gelijk op. De gasten uit Sweet Lake City lieten echter zien dat ze zo snel mogelijk de buit wilden binnen halen. Vaak van grote afstanden schoten de heren en dames van Phoenix loepzuiver en waren hierdoor lastig af te stoppen. Door een flink aantal plaatsfouten kreeg Phoenix extra aanvallen waar zij dankbaar gebruik van maakten. Dit blijkt ook wel uit de ruststand: Phoenix vond maar liefst 17 keer de korf. ALO 1 ging de kleedkamer in met doelpunten van Roy, Bowy (4x), Patrick, Isabel en Kayo (ruststand: 8-17).

Dat ALO in de rust betere thee had ontvangen, blijkt wel uit de tweede helft. De Phoenix-spelers hadden het niet meer zo op hun heupen en ALO 1 probeerde door meer druk de aanvallen van Phoenix te ontregelen. Dat wierp z’n vruchten af want ALO won de tweede helft met 10-7 (eindstand 18-24). Met doelpuntenmakers Bowy (3x), Gijs, Patrick (2x), Roy, Sophie en Myrthe heeft ALO weer aangetoond dat zij gevaarlijk is over alle schijven. De teleurstelling overheerste flink na de wedstrijd, maar na een nachtje slapen is iedereen het er over eens dat we deze wedstrijd vergeten en vooruit gaan kijken.

De focus ligt vooral op het veld, ALO 1 is hard bezig om zich hiernaartoe te werken. Het doel is om bovenin de tweede klasse mee te draaien. ALO 1 heeft de kwaliteit om dit te bereiken en in combinatie met vertrouwen, strijd, samenspel en plezier belooft dit te zorgen voor een mooie afsluiting van het seizoen!

Publiek, bedankt voor jullie aanmoedigingen en wij zien jullie heel graag tijdens de volgende thuiswedstrijden van de selectie op 19 februari!