include(“teamindeling.php”);
[/insert_php]

Veldtraining: ma & woe 17:30 – 18:30
Zaaltraining:

Afschrijven bij Nicolette Boersma, opstellingen_DEF@alo.nu,via email tot 1 week vóór de wedstrijd, anders 06-41693215

Programma ALO E2 komende week:
[insert_php] $team=E2;
$competitie=”zaal”;
$weken=1;
include(“programma.php”);

Excelsior E2 – ALO E2 “last minute schoenen”

Afgelopen zaterdag speelden de E2’ers van ALO hun eerste wedstrijd van het jaar in Delft. Dat het even opstarten was na drie weken rust bleek wel toen Floor zonder tas (en schoenen) in Delft stond. Gelukkig was de tegenstander zo sportief om een paar schoenen uit te lenen aan Floor. Wellicht dat ze hier achteraf toch nog spijt van hebben gekregen?

Het eerste kwart zijn we gestart met vier dames en Luca op de bank. Dat de dames wat routine misten was al snel duidelijk. Een hoop net niet doelpunten voor ALO maar uiteindelijk stond het na het eerste kwart 0-2. Na het eerste kwart kwam Luca erin voor Jasmine en dat gaf de meiden wat vertrouwen. We hadden meer ballen in de rebound maar de doelpunten waren nog steeds erg duur. Na twee kwart te hebben gespeeld werd Jasmine gewisseld voor Floor. Kennelijk moet je in Delft eerst even op de bank zitten voordat je bent opgeladen. Jasmine speelde na haar 10 minuten rust namelijk een stuk sterker en stond goed af te vangen. Wat bij mij in elk geval is blijven hangen zijn twee mooie afstandsschoten van Luca en Carmen. Waarvan die van Carmen keurig was aangegeven door Jasmine. Mede hierdoor stond het na drie kwart uiteindelijk 3-6 met nog 10 minuten te spelen. Raven en ik waren beiden van mening dat hier nog wel wat te halen was dus een korte peptalk volgde in de 1 minuut rust. Er was wat vechtlust nodig als we vanuit Delft met de punten naar Den Haag wilden vertrekken. De laatste 10 minuten kwam Floor er weer in voor Carmen.
Vlak voordat Floor het veld in ging “bestelden” we voor de grap vier doelpunten bij haar. Floor bleek echter weinig gevoel voor humor te hebben. In de laatste minuut stond het namelijk ineens 8-8 met dank aan Luca (2 keer) en Floor (3 keer). In die laatste minuut kreeg Floor een strafworp mee. Ik zal niet ontkennen dat de spanning bij mij aardig opliep. Gelukkig gooide Floor deze strafworp, op haar last minute geleende schoenen, in de last minute er in! Daarna moest de boel nog 15 seconden worden dichthouden en vertrokken wij uiteindelijk met 2 punten terug naar Den Haag!

Daar keken jullie toen al  snel tegen een gaatje van vier punten aan
Toen was er maar een remedie, gaan met die banaan!

In de rust na het eerste kwart wat tactische tips van coach Raven
Weldra begon iedereen ineens de goede kant op te draven

Druk zetten op je tegenstander en laat ze maar proberen te gooien die bal
Zo kwam hij van zelf weer bij ons, een goed werkende val

Helaas moest Carmen het schip na tien minuten door een blessure verlaten
Maar dat zij een goed schot heeft had Piet snel in de gaten.

De druk werd opgevoerd en dat deden jullie samen goed
Piet vond het knap om te zien dat jullie weten hoe je je aan afspraken houden moet

Verslag najaar veld E2

Leren verliezen is even belangrijk als weten hoe je moet winnen. En om een lang verhaal kort te maken heeft de E2 deze les in de afgelopen wedstrijden zes keer gepresenteerd gekregen. Is dat dan heel erg? Ik denk zelf van niet. Er zijn een aantal momenten geweest waarop de E2 heeft getoond dat ze zeker weerstand kunnen bieden op het niveau waarop ze speelden. Natuurlijk was het ook pittig voor 4 meiden om tegen jongens te spelen en dit zonder door te kunnen wisselen. Maar dit zie ik zelf zeker niet als hoofdreden.

Maar wat maakt dat dingen het ene moment wel lukken en dat het soms zo uit onze vingers glipt? Om antwoord te vinden op deze vraag dook ik even in een boekje van Anton Geesink. Daar vond ik zijn uitspraak: If you want to be a champion, you have to look like a champion. Misschien ligt hier wel het antwoord op de vraag. Want een kampioen zal altijd dat stapje extra zetten, die zie je constant voor elke bal gaan, en je ziet dat hij blijft rennen om vrij te komen en als een plaag constant bovenop zijn tegenstander staat. Zoals Sander het al mooi samenvatte: “Al spelen we tegen het Nederlands team, je kan op zijn minst blijven rennen.”
Maar hoe nu verder? Uiteraard zijn we door deze uitslagen een pouletje lager gaan spelen. Daar mogen we alsnog stevige tegenstand verwachten. Doordat we maar liefst twee nieuwe leden mogen verwelkomen in de E hebben we straks in elk geval een extra speler in de E2. Dat biedt ons natuurlijk wat lucht om soms even bij te komen. Daarbij gaan we regelmatig beelden terug kijken van wat we aan het doen zijn. Dan kunnen we ons bij het kijken van die beelden mooi afvragen: “Does it look like a champion, or a like champignon?”.

(56)

ALO E2 A.K.A. ??? – Die Haghe E1

Na het oefentoernooi bij Futura vorige week stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van de dames van de E2 op het programma. Precies rond het middaguur werd er thuis gespeeld tegen de E1 van Die Haghe. Tijdens deze wedstrijd maakte coach Raven ook zijn debuut. Floor was in de ochtend al vroeg op pad als reserve bij de E5. De andere meiden troffen we uitgeslapen en vrolijk aan op het altijd zonnige ALO-veld. Eerder had ik (Roy) de dames omgedoopt tot dreamgirls maar dit viel niet echt bij ze in de smaak. Vandaar hier een oproep tot een betere bijnaam:).

Een wedstrijdverslag gaat natuurlijk over de wedstrijd. Maar aan een wedstrijd gaat natuurlijk de nodige training vooraf. De afgelopen week heeft de nadruk tijdens het trainen gelegen op het gooien met zowel je goeie als je slechte hand. Dat dit tijdens oefeningen op de training al aardig lukte was soms ook terug te zien in de wedstrijd. Daarbij lukte het al regelmatig om de bal even rustig rond te spelen en vandaar een aanval op te zetten.

Ook aan het voorverdedigen was de nodige aandacht besteed tijdens het trainen. Doordat de dames dit vrijwel structureel deden, bleef de wedstrijd lang spannend. Ook keek iedereen goed mee tijdens het verdedigen, waardoor er tegenstanders werden overgenomen. Aan het einde speelde dan toch ineens de vermoeidheid op waardoor we een paar doorlopen tegen kregen. De eindstand: 7-9. Al met al hebben de meiden keihard gewerkt en een prima wedstrijd gespeeld. Na afloop waren een aantal dames, ondanks de vermoeidheid, nog wel bereid om een deel mee te spelen bij de E1. Met de speelminuten zit het dus wel goed dit weekend. De komende week kunnen we tijdens de trainingen mooi weer het een en ander bijschaven zodat we dit tegen ODO kunnen uitproberen.