Kampioenen en andere kanjers!

Nadat vorige week de E1 al kampioen was geworden, volgden dit weekend de D1, C1 en A2! Een supergoed resultaat dus. Ook de andere ploegen deden het deze (één na) laatste speelronde niet verkeerd, want geen enkele jeugdwedstrijd werd zaterdag verloren! Volgens mij resultaat wat we nog niet veel vaker hebben behaald.

ALO F1 – F1 – Afgelopen zaterdag speelden we voor de tweede keer dit seizoen bij en tegen KVS. Dit keer tegen de F3. Al na de eerste 10 minuten was duidelijk dat we de wedstrijd makkelijk gingen winnen en dus tijd om nieuwe dingen te oefenen! In de verdediging probeerden we allemaal tegelijk én de bal én de tegenstander te zien waardoor we nog meer ballen kunnen gaan onderscheppen. Mees, Daphne en Jasmijn hadden dit nog niet eerder geoefend en dus extra knap dat het gelijk al zo goed ging! In de aanval werden de eerste doorlopen genomen. Wanneer je de bal onder de korf had niet gelijk schieten maar omdraaien en kijken of een medespeler aan komt rennen vanaf de zijkant. En dit lukte! Suze schoot op deze manier raak, prachtig aangegeven door Lucy! Super om te zien dat alle spelers dit veldseizoen zo vooruit zijn gegaan! Zaterdag met een aangepast team (i.v.m. de herfstvakantie) de laatste veldwedstrijd op ALO!

ALO E2 – De meiden van de E2 hebben bij IJsselvogels een super wedstrijd gespeeld. Waarbij het thuis een gelijk opgaande wedstrijd was (eindstand: 6-5), was dit niet het geval bij de uit wedstrijd. Er werd snel overgegooid, gerend en als een team gespeeld. Loïs en Claire bleven maar ballen onderscheppen, Lilly heeft strak op verdedigd en Nieke bleef de ballen er maar in gooien, met als resultaat… 10 doelpunten. Ze vierden deze doelpunten samen. Een echte teamprestatie!

ALO D1 – had afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Achilles. Het leek er van te voren al op dat dit een makkelijk potje zou worden maar met Achilles weet je het nooit. Dus de D1 ging vanaf minuut 1 er helemaal voor. ALO kwam al snel op een flinke voorsprong en Achilles kwam niet vaak in de buurt van de paal. In de eerste helft stond het al 0-8 voor ALO. De tweede helft begonnen wij nog meer te scoren en veel ballen te winnen. Wel heeft Achilles gelukkig ook nog een doelpuntje mee kunnen pakken en is de stand uiteindelijk 1-19 geworden! En daarmee is de D1 een verdiende kampioen geworden!

ALO C1 – kampioen na ijzersterke kampioenswedstrijd.
ALO C1 speelde zaterdag tegen mede-kampioenskandidaat Phoenix C2. De winnaar van de pot was de kampioen. Spannend, want in Zoetermeer was de wedstrijd in een gelijkspel geëindigd en bleek Phoenix een sterke, felle tegenstander. Dus van onderschatting aan onze kant was geen sprake. En (trotse coachmodus aan:) wat deed ALO C1 het goed! Vanaf de eerste minuut zaten we er vol op in de verdediging en speelde de aanval snel rond en was iedereen in beweging. We kwamen zo vlot op 1-0, 2-0, 3-0. Phoenix had niets in te brengen en na een klein half uur spelen staat ALO 7-0 voor. Kat in het bakkie zou je zeggen. En ruimte voor ALO om misschien een stapje minder te doen met zo’n comfortabele voorsprong. Rustig de wedstrijd uitspelen dus. Maar dat gebeurde niet. Phoenix mocht weliswaar een paar doelpuntjes meepikken, maar ook ALO bleef fanatiek en scoorde ook gewoon door. Eindstand 12-3. Een heerlijke wedstrijd voor de spelers, coaches en publiek. En daarmee is ALO C1 de dikverdiende kampioen!

ALO A2 – De A2 moest dit weekend winnen om kampioen te worden. Dan valt het niet mee om aan te komen op de natte mat van écht gras bij Gemini in Gouda. Dit zou een zware pot gaan worden. In de thuiswedstrijd hebben we al gemerkt dat deze ploeg aan ons gewaagd was. Toen wonnen zij met een doelpunt verschil. Gelukkig pakte ALO meteen de voorsprong in de wedstrijd na een mooie doorloop van onze nieuwe heer; Angelo. Hij zou, na een zwaarbevochten wedstrijd, ook het laatste doelpunt voor ALO maken en de eindstand beslissen. We wonnen met 9 – 10! Na deze zenuwslopende pot is ALO A2 terecht gedeeld kampioen geworden met Gemini!