Speelweek 3

De meeste ploegen zijn nu halverwege de competitie en de eerste balans kan worden opgemaakt. Deze ploegen draaien bovenin mee en kunnen als ze het goede spel doorzetten, kans maken op het (gedeelde) kampioenschap: A2, C1, C3, D1 en E1. De E2, E3, C2, B1 en F1 zijn meer afhankelijk van de tegenstanders. De A1 speelt een hele competitie van 12 wedstrijden en de komende weken zal duidelijk worden waar zij staan.

C1 – De C1 had een pittige pot uit bij medekoploper Phoenix C2. De eerste helft was ALO beter, Phoenix zat er bovenop, maar ALO speelde slimmer, liep de rugkanten en maakte de kansen af: 3-6 voorsprong bij rust. Na rust kwam Phoenix, dat fysiek speelde en het ons daarmee lastig maakte, terug tot 6-6, kwam later zelfs tot 8-7, maar ALO mikte er op het laatste moment een mooie vrije bal in! 8-8 eindstand. Goed gespeeld van de C1!

E1 – De meiden van ALO E1 mochten hun derde wedstrijd spelen tegen weidevogels. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden. De ruststand van 3-2 zegt genoeg. Weidevogels gaf de E1 weinig ruimte, waardoor we het snelle gooien waar we zo op oefenen niet konden uitvoeren. Na rust hebben we het wat anders aangepakt: we hebben de ruimte van het veld meer gebruikt waardoor er meer kansen kwamen en de doelpunten wél vielen. Een groot compliment voor alle girls voor het fantastische verdedigen. Elke tegenstander werd op de voet gevolgd en moest hard rennen om vrij te komen. Door het actief moeilijk te maken hebben we veel ballen kunnen veroveren. Een verdiende 9-2 overwinning voor de kanjers van de E1!

F1 – Elke week gaat de F1 beter spelen en afgelopen zaterdag speelden we dan alweer onze beste wedstrijd tot dan toe! Snel overgooien, kijken wie er vrij staat, als we de bal dan kwijtraken gelijk weer mee met je tegenstander om te verdedigen en zoals Wouter altijd zegt: ‘Blijf plakken als een sticker’! Dat de hele wedstrijd geen superspeler in het veld stond (bij 3 of meer doelpunten verschil mag de ploeg die achterstaat een extra speler inbrengen), wil zeggen dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Dat we uiteindelijk wonnen is dan nog eens extra leuk!