F2 in 2020

Tijdens een gesprekje bij het kerstdiner kwam er ter sprake dat er tot einde van het seizoen een coach voor de F2 nodig was. Een hele leuke groep kinderen werd gezegd. Nou de nieuwe coach tot de zomervakantie zei JA. Zijn naam is Ad, Ad Interim (beter bekend als Marcel…). Ad zou het varkentje wel wassen zoals dat heet. Bekend is dat deze coach niet echt heel goed is met namen. Loïs werd al gauw Sophie en  Ravi was ineens dinges, of jongetje hoe heet je ook al weer. Gelukkig waren de aanwezige F2ers zo lief om er niets van te zeggen. Maar goed het gaat niet om de coach maar om de spelers en speelsters van de F2. Allemaal superlieve kinderen natuurlijk. Na een lange pauze mochten ze dan 11 januari 2020 eindelijk weer korfballen. Kinderen en coach hadden er zin in. Even wennen aan elkaar maar dat ging super snel.

Onze eerste wedstrijd was tegen HKV/OE F2. Loïs, Nieke, Sophie, Ravi en Casper waren bij deze wedstrijd het team waar ALO F2 het mee zou doen. Casper zijn eerste wedstrijd. Casper mocht beginnen langs de kant maar al snel mocht de superspeler erin en stond ALO met 5 spelers. Hoeveel de stand dan is verklappen we niet. Maar de superspeler komt bij 3 verschil in het veld…. Het grotere en sterke Eibernest bleef scoren. Gelukkig deed ALO ook heel erg zijn best. Maar moeilijk als alle kinderen groter zijn. Toch weet ook ALO te scoren. Na goed samenspelen van de F2ers staat Loïs bij de korf en gooit de bal erin. YES ALO ook een keer gescoord. Het staat inmiddels 1 tegen iets meer. Maar gelukkig scoren we nog een keer. Ditmaal Ravi die de bal mooi door de korf weet te schieten. Helaas blijft het daarbij. We verliezen dan ook met 2 tegen iets meer.  Na de wedstrijd zijn er altijd nog de strafworpen. En wat zijn we daar goed in. Die wonnen we met 7-0. Dus we hebben toch een klein beetje gewonnen.

Onze 2e wedstrijd is tegen Dubbel Zes F1. We spelen met weer dezelfde 5 spelers. Dubbel Zes heeft een zeer goeie ploeg die een paar heel grote spelers/sters heeft. Binnen een paar minuten staan we al met 5 spelers in het veld (u weet wel, 3 punten verschil, superspeler erin). Deze heeft ook weer de hele wedstrijd mogen meespelen…… Gelukkig scoren we ook doordat Ravi de bal er mooi in gooit. Na 10 minuten staan we 1 – 8 achter. Even doorrekenen betekent dat ongeveer 25 doelpunten tegen na 40 minuten. Maar nee, dat gaat ALO niet goed vinden. Zover laten we het niet komen natuurlijk. We gaan steeds beter verdedigen en lopen steeds vaker, beter en harder achter onze tegenstander aan. Nieke weet dan na een paar doelpunten van Dubbel Zes ook te scoren. We hebben er al 2, net als de week ervoor. Misschien nog een scoren….? Ondanks dat Dubbel Zes vaak weet te scoren is het niet meer zo als de eerste 10 minuten. De F2 bleef hard werken desondanks dat de tegenstander inmiddels met 2-14 voor stond. ALO ging voor een derde doelpunt en ja hoor, die komt er ook. Loïs scoort de 3e van de wedstrijd voor ALO. Na dit doelpunt scoort Dubbel Zes er nog 1. Eindstand 3-15. In de eerste 10 minuten 8 tegen. In de daarop volgende 30 minuten maar 7. Lijkt mij een verbetering. De strafworpen winnen we met 3-2. Ook hier winnen we toch weer een klein beetje.

Volgende wedstrijd gaan we weer hard werken en kijken hoeveel we er kunnen scoren. En misschien ook wel minder doorlaten. We hebben er in ieder geval heel veel zin in. Overigens zijn dit wel de nummer 1 en 2 in de competitie, wie weet verrassen we nog wel een keertje.

Namens de toppers: Loïs, Nieke, Sophie, Ravi en Casper