ALO 5 – KZ Danaïden 8

Het was een mooie winterdag in januari. Lara (B1) weer invalster net als vorige week. Toen een ruime winst uit bij Deetos Snel. Een mooie 11-21 overwinning tegen het 3e staande Deetos. Het 5e zelf in de onderste helft van de zaalcompetitie. Ditmaal mochten we thuis tegen KZ Danaïden 8. Een jongere ploeg met veel energie.

De wedstrijd begon pittig. Hoog baltempo bij beide partijen, maar ook hele felle acties afgewisseld met mooi spel. ALO 5 begon sterk. Met 2 schoten van Arlo stonden we 2-0. Ook Lara (onze sterspeelster uit de B1) wist er een mooie kans in te schieten. En na een doorloop van Simon die werd overgenomen, wist Arlo zijn 3e te scoren. Ook KZ scoort tussendoor waardoor het 4-2 is. Na een doorloop van Elisa, welke door een overtreding niet kon worden afgemaakt, krijgt ALO een strafworp welke benut word door Bas, na een score van KZ is het 5-3. Ook Simon heeft dan inmiddels de korf gevonden en maakt van afstand de 6-3. Dan is het KZ die de score weet te verhogen naar 6-6. De wedstrijd blijft spannend. Simon neemt weer een doorloop, wordt weer overgenomen, en Arlo is weer de vrije man. Hij maakt de 7-6. Gelijk erna de 7-7 door KZ. Bas schiet de 8-7 van ver erin. KZ scoort mee en maakt 8-8. En ook 8-9. Dat gaat niet goed zo. Schoten van Simon en Lara draaien de stand weer naar ALO zijde (10-9). Weer antwoordt KZ en is het 10-10. Was is het spannend. En voor een wedstrijd op recreatief niveau toch wel pittig. Weer weten we voor te komen. Schot van Simon maakt de 11-10. KZ geeft steeds meer druk, en ALO komt moeilijk vrij. KZ weet daarbij de korf nog te vinden waardoor ALO ineens tegen een achterstand van 11-13 aankijkt. Schoten van Simon, Arlo en Bas brengen ALO weer op voorsprong (14-13) Weer weet KZ gelijk te maken. Wie gaat deze wedstrijd winnen. Het kan alle kanten op. Arlo scoort er nog maar eens een van afstand (15-14) Dan is de koek bij ALO op. KZ heeft nog een stukje koek over en maakt 15-15. Pfffffff. Nou ja gelijk spel is ook leuk. Maar nee. Wie moet het weer verpesten…… KZ. Zij maken enkele minuten voor tijd 15-16. Er wordt nog gezocht naar kansen maar KZ geeft alles wat ze hebben en weten het mooi vast te zetten. Waar ALO in de eerste helft makkelijk speelde was het aan het einde toch lastig nog vrij te komen. Een mooie en sportieve wedstrijd. Helaas geen winst voor ALO. Maar wat is er hard gewerkt. ALO heeft de huid duur verkocht zoals men dan zegt. Ondanks het verlies mag de ploeg trots zijn. Volgende keer valt het muntje misschien wel onze kant op. Het lijkt erop dat er geen rust in deze wedstrijd zat maar deze was er wel degelijk. Bij welke stand staat helaas niet in mijn aantekeningen…….