Wederom een dagje Oss: ALO DOT te slim af

En alweer reed ik naar Oss voor een wedstrijd van het eerste. Deze keer met een auto vol spelers. Casper had gevraagd of ik wilde rijden, het was zijn beurt, maar hij presteert minder na zelf een lange autorit te hebben gemaakt. Op voorwaarde dat hij een goede wedstrijd zou spelen ben ik akkoord gegaan. En goed presteren deed hij, zoals het hele team goed presteerde. Vooraf waren er wel wat twijfels. Immers DOT stond tweede en op het veld werd er maar ternauwernood gewonnen. En nu zonder Elise en Collin… Vooraf werd duidelijk dat ook de coaches er niet zo zeker van waren, maar zij hadden wel een strijdplan inclusief wisselschema paraat en dat zou later zeer belangrijk blijken.

ALO begon goed door in de eerste aanval meteen te scoren en een 0-1 voorsprong te nemen. Dat was meteen ook voor lange tijd de laatste keer. DOT nam het initiatief en een 3-1 voorsprong. Wat ALO ook probeerde steeds als ALO terug kwam tot 1 punt scoorde DOT weer. Vlak voor rust bij 9-7 miste ALO 2 mooie kansen op 9-8, DOT profiteerde en nam een 3-puntenvoorsprong. Het moet gezegd dat de wedstrijd verder goed in evenwicht was. ALO had alleen meer moeite met scoren, creëerde meer kansen maar DOT rondde gewoon beter af. Invallers Marit en Raven hielden overigens prima stand, mijn complimenten. DOT nam direct na rust zelfs een 4-puntenvoorsprong en dus begon ik ‘m toch wel een beetje te knijpen. Maar toen begon het grote wisselwerk. Martijn er in op de plek van Casper en Casper naar het andere vak voor Raven. DOT keek toe en liet alles bij het oude. ALO vocht terug en langzaam maar zeker werd de achterstand weggewerkt. Bij 19-19 kwam ALO voor het eerst weer op gelijke hoogte en dat was met ik denk nog zo’n 5 minuten op de klok. DOT weer op voorsprong maar ALO had beet en liet niet meer los. Eerst gelijk en toen eindelijk voor het eerst sinds de eerste minuut weer voor, 20-21. DOT is een taaie ploeg en gaf niet op maar op de 21-22 en 21-23 hadden ze geen antwoord meer. Toen iedereen dacht dat het nog 1 minuut spelen was gaf de scheids doodleuk aan dat het nog 3,5 minuten was. Oeps, dat was even schrikken maar ALO speelde het prima uit. DOT veel te gehaast en de laatste anderhalve minuut is de bal helemaal niet meer uit de aanval weggeweest. De scheids was deze dag in prima vorm en floot een goede wedstrijd, ook volgens de verliezers. Opnieuw is gebleken dat ALO meestal fitter is dan de tegenstander en had daar ook deze keer weer in het laatste deel van de wedstrijd profijt van. DOT kon het op het laatst gewoon niet meer bijbenen. Ook op het wisselen van ALO had DOT geen antwoord. De coach had geen plan en waarschijnlijk ook niet de mensen op de bank. Onze invallers daarentegen, ook Lucie maakte minuten, bleken gewoon mee te kunnen, onze oude krijger Martijn natuurlijk niet te vergeten. ALO wint al een hele poos op rij alle wedstrijden en dat begint de ploeg nu ook echt uit te stralen: Wij zijn de beste, kom maar op. Bij DOT was dat ook merkbaar, toen ALO weer langszij kwam was het te horen ‘nee hè, toch niet weer”. Ja hoor, wel dus. Volgende week Sporting West, kom maar op. En dat er maar veel publiek komt, ze verdienen het.