Unieke feitjes

Na de eerste overwinning in de eerste klasse vorige week ging ALO vol goede moed naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen oude bekende Swift. In het verleden behaalde resultaten … Aangezien de resultaten tegen Swift wisselvallig waren klopt die stelling voor 100%. De heenreis verliep voorspoedig ondanks een afgesloten A4. Parkeren in Amsterdam is duur maar de korfballers van Swift en hun tegenstanders krijgen 50% korting op de parkeerkosten. En aangezien ijzerhandel Roos van het Goudenregenplein ook nog een duitje in het parkeerzakje deed evenals Silly Roos (geen familie) van Yoga School Silly Roos, waarvoor onze hartelijke dank, was het leed te overzien. Overigens niet voor ondergetekende die op de terugweg een minuscuul rood kruisje aan de linkerkant van de weg in een tunnel te laat zag en nu een fikse bekeuring tegemoet kan zien. Het zij zo. Het gaat om de wedstrijd(en).

Eerst het tweede dat zich na de nederlaag van vorige week goed herstelde. Lang stonden ze voor in de eerste helft en net zo lang stonden ze achter in de rest maar knokten ze zich goed terug. Een paar minuten voor tijd kwamen ze weer op gelijke hoogte maar helaas trok Swift toch nog net aan het langste eind. Maar er is hoop voor het tweede. Dan het eerste…

Swift knalde uit de startblokken en ALO stond in no-time met 5-1 achter. Net als vorige week duurde het even voor ALO goed op gang kwam, maar allengs vochten zij zich met goed korfbal terug in de wedstrijd. Bij 8-8 werd het voor het eerst weer gelijk en na 9-9 nam ALO zelfs brutaal de leiding en sloot de eerste helft af met 2 punten voorsprong. 9-11. Niets geleerd helaas van de eerste helft liet ALO toe dat Swift weer swift uit de startblokken kwam en nu zelfs 6 of 7 op rij scoorde zonder dat ALO er aan te pas kwam. Er lukte niet veel en er leek ook geen plan achter te zitten in de tweede helft. De slechts 6 doelpunten in de tweede helft spreken boekdelen. Ook vorige week waren de tweede helft (en de start) niet goed. Daar valt nog veel te halen. De 20-17 nederlaag was even logisch als onnodig. Op naar de volgende wedstrijd dus, scherper beginnen en ook scoren in de tweede helft. Niks aan de hand nog. Wat zijn dan die unieke feitjes? Het is zo’n 20 wedstrijden geleden dat ALO voor het laatst een competitiewedstrijd verloor en dat Casper niet tot scoren kwam. Hopelijk blijft het voorlopig bij deze ene keer. Zaterdag thuis tegen Sporting zijn er weer nieuwe kansen, dus … komen.