Tegenwind – Meewind

Dit sloeg uiteraard letterlijk op de tegenwind die we verwachtten op de heenweg naar Dordrecht voor een potje korfbal tegen Movado. Maar ook figuurlijk op de te verwachten tegenstand. Gelukkig is er op de terugweg dan ineens wind mee en dat sloeg ook op de wedstrijd. 1e helft wind tegen, 2e helft wind mee. Op de heenweg schommelde de auto gevuld met uw reporter, uw redacteur, oude krijger Martijn en, niet geheel onbelangrijk, spelers Casper en Isabel. Net als de auto schommelde ook de stand in de 1e helft

Beide ploegen namen om de beurt de leiding maar het verschil bleef beperkt tot maximaal 2 punten. Vlak voordat je bij de hal aankomt kun je uit 2 parkeerplaatsen kiezen en net toen ik wilde inparkeren verwees Casper me naar de 2e P, was 5 meter minder lopen. Vlak voor de rust (24 sec volgens Roy) bij een stand van 9-9, kwam de bal in de hoek in onze aanval, je kan dan de tijd uitspelen of … ‘Schiet’ riep Roy, die normaal toch niet de best coachende speler is, en Casper, die normaal niet de best luisterende speler is, schoot vanuit de hoek, en raak. 9-10 dus met rust.

Na de rust kreeg ALO de wind mee en liep uit naar een 4-puntenvoorsprong. Deze kwam niet meer in gevaar al waren de mensen op de bank daar lang niet zeker van gezien de gespannen reacties als Movado een keertje tegen scoorde. De spelers hadden daar duidelijk minder last van en speelden de wedstrijd knap uit. Er werd uiteindelijk gewonnen met 16-21. Just another day at the office. Wel mag nog even gezegd worden dat het aantal vrije ballen dat in de 2e helft tegen werd gegeven vooral het gevolg was van onnodige fouten onzerzijds; dat moet beter aanstaand weekend. Gelukkig wist Movado’s aanvoerder er deze keer geen raad mee en miste keer op keer.
Fijn was het dat Collin twee wedstrijden in mindering kreeg op zijn overdreven zware straf van zes wedstrijden en dus na 4 keer bankzitten weer mee mocht doen. Hij vierde dat door maar meteen met de eerste de beste vrije bal de 1-1 op het scorebord te zetten. Ook fijn was het om te zien dat er naast het 2e ook nog wat supporters naar Dordrecht waren gekomen ook al waren dit allemaal ouders van.

Op de terug weg naar huis hadden we de wind mee en dus viel het uiteindelijk in alle opzichten wel mee met de storm, zowel op de weg als in de zaal. Maar a.s. zondag moet het weer stormen, dan komt namelijk Phoenix op bezoek. Zij zullen er op gebrand zijn om te winnen, dat is immers hun laatste kans om zelf nog iets te doen aan hun 4-puntenachterstand op ALO. Het moet dus stormen, ik bedoel dat er zoveel ALO-publiek moet komen dat de tribunes uitpuilen en al die supporters moeten dan ALO naar de overwinning schreeuwen. Dus smeer je keel, oefen de Kietskedie, haal je trommel tevoorschijn, schilder jezelf in geel-zwarte kleuren, maak een spandoek en zorg de je er bij bent, ZONDAG OM KWART VOOR ZES (vergeet Studio Sport voor een keer, dit is veel spannender), in OCKENBURGH.