Geluk dwing je af

Het was duidelijk dat Casper vond dat hij iets goed te maken had want ALO 1 was koud begonnen of hij had er al twee in liggen. Dat waren er twee meer dan vorige week. En dat zonder z’n grootste supporter op de tribune. Daarna ben ik ook direct opgehouden met registreren wie er al dan niet scoorde, misschien wel omdat dat niet meer zo heel vaak gebeurde…

In deze zeer fysieke wedstrijd tegen het sterke Trigon, waarin de doelpunten idd duur waren, kwam ALO niet als sterkste maar wel als slimste aan de meet, want 1 doelpuntje meer dan je tegenstander op het juiste moment bleek ook nu weer precies genoeg. Er werd geknokt voor iedere meter terreinwinst en zelfs vrijkomen in de aanval was niet altijd even makkelijk. Gelukkig scoorden de getergde Trigonners uit de sleutelstad net zo moeilijk (door strak verdedigen van ALO) zodat er in de rust 5-7 op het scorebord prijkte en na 54 minuten 9-10. Dat was natuurlijk uitermate teleurstellend maar na een uitdraaiende bal van Trigon keerde het fortuin, scoorde ALO de gelijkmaker en kwam vervolgens zelfs voor het eerst in de tweede helft op voorsprong.

Na een schier oneindige, laatste minuut (Trigon had die aardig weten te verlengen door eindeloos tijdrekken toen zíj nog voorstonden) waarin de bal nog zeker drie keer van veilige aanval naar gelukkig rotsvaste verdediging ging, klonk dan toch eindelijk het bevrijdende eindsignaal. Juichen mocht niet, maar ik weet zeker dat ik niet de enige was.

In deze 1e-klasse-poule, waarin de verschillen tot nu toe zo klein zijn en als ALO zo sterk/slim blijft acteren, is er echt van alles mogelijk…