ALO blijkt ook Houdini act te beheersen

ALO toont zich een ware thrill seeker. Het lijkt wel of ze elke week een andere manier zoeken om het spannend te maken. Na 2 wedstrijden vanuit een achterstand pas in de laatste paar minuten in hun voordeel af te sluiten besloten ze het deze keer eens anders te doen. Je moet toch wat als je al 14 wedstrijden op rij gewonnen hebt. Gelijk de grote boeienkoning Houdini, die op allerlei wijzen zichzelf telkens wist te bevrijden uit bakken water waarin hij met talloze kettingen vastgebonden in werd ondergedompeld, had ALO deze keer een nieuwe manier bedacht om te winnen maar het toch spannend te houden. Sporting West (verder SW te noemen), een oude bekende, degelijke 2e-klasser maar geen echte hoogvlieger, werd het slachtoffer van dit nieuwe experiment.

De wedstrijd begon zoals al het ALO-publiek het het liefst ziet. Een snelle en comfortabele 4-0 voorsprong. In de rest van de eerste helft veranderde er verder niet zoveel. SW deed wel wat terug maar de ruststand van 12-6 leek een fijne tweede helft te voorspellen. Ha ha, niets was minder waar. SW scoorde binnen een paar minuten 3x op rij. ALO bracht de marge weer op 4 en dan denk je, lekker mee blijven scoren en niets aan het handje, maar zo ging het niet. ALO kreeg de bal er niet meer in. Het spel zelf was in het begin nog best in order en er werden zat kansen gecreëerd, maar ook verprutst en SW kroop steeds dichterbij. Paniek maakte zich meester van het publiek, maar ook van de spelers. De heren coaches kregen het deze keer niet meer aan de gang met wissels en time-out en dus leek ALO tegen een zeperd aan te lopen. Ergens in de tweede helft scoorde ALO nog een keer, nummer 14 en dat bleek achteraf de winnende treffer. De laatste paar minuten met 14-13 op het scorebord was het echt billen knijpen voor iedereen. Gelukkig, net als Houdini, ontsnapte ALO en bleven de 2 punten in Den Haag. Maar pff, voor mij hoeft het niet zo spannend. Omdat ook het 2e zich van het 2e van SW wist te ontdoen was het uiteindelijk eind goed, al goed.

Volgende week wacht er op papier een makkelijke tegenstander, het zal mij benieuwen wat ze deze keer verzinnen. Kom gerust allemaal kijken, ’t is altijd weer de moeite waard.