ALO B2 – ODO B2

ALO staat onderin de lijst, ODO staat ongeslagen eerste. De reus tegen de dwerg. Maar je weet nooit. Jeroen, onze bondsscheids, was ditmaal opgetrommeld om de wedstrijd te fluiten. Wat een luxe. Je zou er zenuwachtig van worden. Ditmaal stond iedereen op scherp. We spelen onze beste wedstrijden tegen goeie tegenstanders. Vorige week verloren we onnodig. De start is best goed.

Na 13 minuten staat de teller van het scorebord op 0-0. ODO dacht waarschijnlijk al ruim voor te staan tegen die tijd. Maar dan toch doelpunten van ODO. De 0-1 en 0-2 staan op het scorebord. We staan goed te spelen. Beter, veel beter als de laatste weken. En dat betaalt zich toch uit. Maar ook ALO heeft kansen. Een ervan is Chelsey die achter de korf wegtrekt. Joris ziet dit en gooit. En wat denk je? GOALLLLLLL. 1-2 tegen het sterke ODO. Het spel blijft scherp en de verdediging doet het zeer goed. Toch maakt ODO de 1-3. Een schot van Cas maakt de 2-3. Spannend hoor. We doen het fantastisch. ODO voelt toch dat ze het in Den Haag niet cadeau krijgen. Na een score van ODO (2-4) weet Joris achter de paal ook te scoren en maakt de ruststand 3-4. Dit is een mooie ruststand. Een hele stille bank. Iedereen heeft zo hard gewerkt dat het ik voor het eerst in de rust een speech kan geven zonder enige tegenspraak of reactie. Heerlijk rustig.

De 2e helft gaan we van start zoals in de eerste helft. Tien minuten weten we het dicht te houden. Dan loopt ODO toch uit naar 3-6. Maar we blijven weerstand bieden. Danique gaat vanuit de ruimte voor de doorloop en Cas geeft deze aan. De 4-6 is een feit. We blijven lang stand houden maar dan weet ODO in de slotfase toch nog wat extra te brengen. Het word uiteindelijk 4-10. De beste wedstrijd van het seizoen. Tegen een net iets te grote tegenstander. Hard gewerkt. Veel goeds gedaan en vooral weinig fouten. Op zo’n wedstrijd mag je met recht heeeeeel trots zijn. ODO is denk ik de terechte kampioen (als we dat nu al mogen zeggen). Nog maar hard trainen dan kunnen we nog wat tegenstanders in de pan hakken.