Saai en koud

Gisteren kregen we geen goed nieuws. Niets ernstigs of zo maar, na navraag bij de coach, blijkt dat koploper Swift een moeilijke middag beleefde bij Spirit. De ploeg stond achter met 7-12 in de rust, rechtte de rug in de tweede helft ging erop en erover (14-16). De thuisploeg kwam terug tot 18-18 waarbij Swift in de zoemer de winnende erin gooide (18-19).

De tweede super Sunday achter elkaar bracht een, ik kan er even geen ander woord voor vinden, inspiratieloos potje van de reserves tegen de derde uitgave van OKV. Hoewel snel duidelijk was dat ALO 2 hier niet van ging verliezen was het allemaal wel heel moeizaam. Scoren ging niet echt makkelijk, de afvang liet weinig marge voor afwisseling en verdedigend lieten we hier en daar ook flinke steken vallen. 12-9 was genoeg. Dan ALO 1 die tegen ZwartWit aan de bak mocht. Het gelijke spel nog in het achterhoofd was reden genoeg om super gemotiveerd aan die wedstrijd te beginnen. Volgens Casper zouden we nu wel makkelijk scoren en met rust al stevig voorstaan. Dat scenario was ook precies wat ik voor ogen had maar de ploeg uit Delden, met drie keer 2 meter heren, had daar een hele andere opvatting over. Stijf erachter, op alles terugvallen en aanvallend met rommelkorfbal in de paalzone vrije ballen en stippen versieren om zo veel mogelijk rendement te halen met minimale inzet of kunde. Iets waar de scheidsrechter ook graag aan mee hielp. Na de 0-1 in de 6e minuut duurde het weer 6 minuten voordat Soof de gelijkmaker binnen schoot.  12 minuten voor rust was het wederom Sophie die de eerste voorsprong (3-2) op het bord zette. Casper en Sven wisten allebei nog een keer te scoren waardoor een 5-2 ruststand echt het hoogst haalbare bleek. ALO was natuurlijk veel beter dan de ploeg uit Delden. Loop je snel uit tegen zo’n ploeg dan is het kaassie maar nu blonken we alleen uit in het missen van kansen en snel balverlies in bepaalde fases. Dat laatste kunnen we rustig op conto van de scheidsrechter schrijven want die maakte het soms heel bont! Zes minuten voor tijd scoorde Roy de 10-6 na een mooie actie van Myrthe waarna alles eindelijk op zijn plaats viel. Door goals van Soof, Casper, Roy en Sven liepen we binnen no time uit naar 14-6. Casper schoot ook nog 15-7 binnen uit een doorloop en de zwart-witten konden onverrichterzake ruim twee uur terug naar Delden rijden. Er staan nu vier ploegen op 6 punten onderaan waarvan Sporting West eigenlijk niet thuishoort in dat rijtje. Hoewel ALO 1 niet zo heel veel verkeerd deed vandaag vond ik het allemaal saai en koud. Wat weer een hoop goed maakte was het broodje rendang van Robbie. Komend weekend gaan we proberen om van Swift te winnen terwijl ze nog geen kampioen zijn. Beetje druk erop zetten want we spelen hoe dan ook niet tegen elkaar in het nieuwe seizoen.