Revanche

Voor heel veel sporten loopt het seizoen op het einde.  De Studio sport uitzending van zondag 12 mei liet in ieder geval soort van feestjes, beslissingen, nacompetitie en andere knopen die doorgehakt moesten worden, zien! De belangrijkste was natuurlijk het officieuze kampioenschap van Ajax. Allemaal hartstikke leuk maar voorlopig moest ALO 1 nog wel even aan de bak tegen de hekkensluiter Sporting West. Wat doet die ploeg daar? Iedereen heeft gezien of gehoord dat wij in de zaal twee keer verloren van deze lastige Amsterdamse volksclub!

Het ging ook allemaal heel moeizaam in de eerste helft waarbij het eerste aanvalsvak heel veel moeite had met scoren en de eerste verdediging simpelweg heel goed de deur op slot hield waardoor de bezoekers ook maar tot 7 goals kwamen in de eerste 30 minuten waarbij Patrick (voor Colin in de aanval) gelukkig het eerste twee-puntengat dichtte (4-5) en Casper een seconde voor rust (6-7).

Na rust kwamen we snel in de wedstrijd. Door treffers van Casper, Roy en Sven. Door een wissel van de tegenstander van Casper kreeg dit vak meer en makkelijkere scoringskansen en konden we wat beter afwisselen. Tegengoaltje maar gelijk weer een drieluik van Isabel, Myrthe en Roy zorgde voor het eerste drie-puntengat. In ons voordeel eindelijk. Hoewel er af en toe een fris windje over het veld stond was het in de luwte van de omringende bomen goed toeven voor een flink aantal supporters die helemaal niets om voetbal geven. Langzamerhand druppelden berichten binnen bij de bank dat Ajax met 4-1 voorstond en PSV in Alkmaar tegen een 1-0 achterstand aankeek. Hoewel we het niet echt aan spelers doorgaven leek het wel alsof ALO 1 niet meer kon verliezen. Zeker na het 3e drieluik in de tweede helft van Casper, Colin en Sven (16-11) was er letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Voor Sporting was het allemaal best belangrijk. Zij wilden graag van de onderste plaats af maar wij wilden twee blamerende zaalnederlagen wegpoetsen. Dat is, zoals iedereen heeft kunnen zien, goed gelukt. Komende zondag komt de luchtmacht uit Delden op bezoek (Zwart-Wit). Natuurlijk moeten we winnen en hopen dat een dag eerder Swift eindelijk eens een wedstrijd verliest die ertoe doet!