En we zijn los: ALO 1 pakt koppositie!

Door de overwinning van ALO  op SDO  én het verlies van Danaïden tegen DOT, staat ALO nu bovenaan, met 2 punten voorsprong op beide voornoemde teams. Danaïden is in deze poule net zo gebrand op promotie als ALO, zozeer zelfs dat afgelopen zondag twee Leidse verkenners langs het veld werden gesignaleerd.

Het leek een moeizame wedstrijd te worden in de Bosjes van Pex. De eerste aanval van ALO begon slap en ongeconcentreerd, althans zo leek het. Slechte passing, niet op de juiste manier vrijlopen en daardoor onvoldoende concentratie over om de gecreëerde kansen af te ronden. SDO kwam dan ook met 0-2 voor. Nu hebben we al eerder meegemaakt dat ALO een moeizame eerste helft speelde, dus echt zenuwachtig werd het team niet. Maar langs de lijn klonken toch bezorgde geluiden. Gaandeweg de eerste helft wist het team zich te herpakken, maar het bleef spannend. Ruststand: 7-6.

Het team van SDO deed er lang over om na de rust de kleedkamer uit te komen, terwijl ALO al vol ongeduld in het veld stond te trappelen. Was dit een voorteken voor wat ging komen? Ik denk het wel. Hoewel er nog genoeg kansen verloren gingen aan beide kanten, werd de afronding over de hele linie nauwkeuriger. Met veel geduld en zelfvertrouwen bouwden onze klasbakken de voorsprong langzaam maar gestaag uit naar een eindstand van 18-11.

En Marco, wat vond je van de wedstrijd? “Jammer van het matige begin. We zijn aan het trainen op bepaalde zaken en dan kan het gebeuren dat er zo nu en dan fouten worden gemaakt. Dat is niet erg, want wij als team hebben een doel gesteld en daarin past nog meer leren op korfbaltactisch/-technisch en mentaal/verbaal gebied. Ik heb opmerkingen vanuit het publiek gehoord in de trant van ‘je ziet ze zo nádenken’. En dat klopt! We willen ervoor zorgen dat we in écht spannende wedstrijden kunnen terugvallen op bepaalde systemen. Het kost tijd om die in te slijpen, dat heb je niet in een paar weken voor elkaar. Dus ja, dan zie je ze soms nadenken en dat is dus eigenlijk prima.”

Een beetje zoals Bert van Marwijk ooit het Nederlands elftal naar de WK-finale wist te leiden, zo doet coach Marco er met zijn team alles aan om ALO naar de eerste klasse te brengen. In eerste instantie niet persé met oogstrelend spel, maar wél effectief.