ALO 1 boekt nette overwinning op Furore 1

“U heeft uw bestemming bereikt” Ergens in een Noord-Hollandse polder ligt de mooie, maar wel zeer winderige, nieuwe accommodatie van Furore. Godzijdank is het wel droog. Een minuut na aanvang van de wedstrijd bereik ik het veld in Assendelft om daar tot mijn schrik vast te stellen dat ALO 1-0 achter staat. En nog voor ik goed en wel een plekje langs de lijn heb gevonden staat het 2-0. Nu overkomt het ALO vaker dat ze in de startfase niet helemaal scherp zijn, dus ik wacht geduldig af. En inderdaad, na een minuut of 20 toont het scorebord een keurige 3-10 voorsprong en we gaan met 4-11 de rust in.

Na de rust missen we een stip, maar desondanks bouwt ALO de voorsprong langzaam maar gestaag uit naar 8-16. Dat het uiteindelijk 12-17 wordt is enigszins geflatteerd, want we missen wederom een stip daar waar Furore hun stip wel weet te benutten. Een fijne overwinning, maar eerlijk gezegd niet het leukste korfbal om naar te kijken. Casper staat de hele wedstrijd schuin omhoog te kijken (zijn heer is ongeveer 2.10 m en laat zich ook nog eens makkelijk terugvallen), dus dat betekent dat Denise en Roy het afvangwerk op moeten knappen en dat er heel geduldig gespeeld moet worden. Veel dubbelen en ballen breed leggen. En dat ALO dat spel uitstekend uitvoert strekt ze tot grote eer.

A.s. zaterdag thuis tegen Rapid uit Haarlem. Rapid staat met 8 punten op een mooie 3e plaats en zal een geduchte tegenstander zijn, dus kom allemaal aanmoedigen! De wedstrijd begint om 14:30 uur.