Van de redactie

Dat een goed begin geen garantie is voor het halve werk bleek afgelopen zondag bij ALO 1 tegen OKV in Oostzaan. Het massaal toegestroomde Haagse publiek (zegge en schrijve 1 hele supporter) zag ALO een voorsprong nemen van 4 punten maar deze even snel weer inleveren tot er op een gegeven moment zelfs 7-6 op het scorebord stond. Gelukkig was het kwaliteitsverschil dusdanig groot dat ALO na rust ondanks een laag schot(& strafworp)percentage toch orde op zaken kon stellen en zo met twee punten Pexwaarts kon keren. Het enige wat ALO 1 verweten kon worden was het kleine scoreverschil. Lekker gesjouwd en op naar de volgende!

ALO 2 had het, net als vorige week, erg moeilijk tegen een zeer ervaren team ex-hoogvliegers van Die Haghe uitgerust met een zeer uitgebreide luchtmacht. Dat ook tegen deze voormalige toppers een uitstekende tweede helft werd neergezet geeft iig hoop voor de komende wedstrijden.
ALO B1 was in een superspannende wedstrijd in Maasdijk zeker niet de mindere, vocht zich zelfs drie keer terug van een achterstand, creëerde ontzettend veel kansen maar moest uiteindelijk toch de punten aan Dijkvogels laten. Positief waren het dichttimmeren van de verdediging door het vak Jes/Jes-Lara/Lara gedurende meer dan een kwartier en al die gecreëerde kansen. “Niet getreurd, ons spel gaat vooruit” aldus coach Arthur. “Thuis gaan we weer voor goed korfbal en de overwinning”.

Komend weekend weer lekker veel thuiswedstrijden. Zaterdag begint het, als gebruikelijk thuis, om 10 uur en zondag om 10.05(!) uur met ALO 7 tegen Phoenix, waarna ALO 5 aantreedt tegen het sterke Deetos, ALO 2 zijn eerste punten gaat halen tegen ZKV en dan blikvanger ALO 1, dat tegen SDO de eerste positie verdedigt. Als de voorspellingen een beetje kloppen wordt het weer ALO-weer!