Heilige vuur is gedoofd

Met de wetenschap dat we thuis heel makkelijk scoorden, Swift het moeilijk had in Diemen (18-19) maar wel nipt won en dat diezelfde ploeg ongeslagen kampioen zou worden tegen Haarlem en onze aanvoerder Cas in ALO 2 inmiddels van zoveel waarde is gebleken dat de reserves inmiddels evenveel punten hebben als ALO 1 na de overwinning op HKV/Ons Eibernest, maakte het welhaast een onmogelijke opgave om een goed verhaal af te leveren voor de wedstrijd waarbij iedere speler van ALO 1 tot op het bot gemotiveerd het veld in zou lopen om DKV eens even een flinke bolwassing te geven.

Heel even leek het alsof er wat te halen viel na de 1-2 van Sven en Isabel. De beginopstelling omgedraaid om Roy weer tegen nummer 20 te zetten. De schutter van DKV knalde maar liefst 10x raak tegen hem dus die tactische zet kan ik in ieder geval in mijn zak stoppen. DKV liep uit naar 5-2 en 10-4 voordat Isabel, Roy en Elise wat terug deden voor rust (10-7). Sven miste nog een stip anders was het allemaal nog prima te doen geweest. De tweede helft zorgde Soof eigenhandig voor de aansluiting met een duootje (11-9) maar DKV bleef maar mee scoren en had in die fase ook een paar makkelijke stippen mee (op het blok lopen/snijden) waardoor het tot 10 minuten voor het einde duurde voordat Myrthe en Soof ALO1 naar 18-17 schoten toen Soof, vanaf de stip, mocht aanleggen voor de gelijkmaker. Hier verloren wij waarschijnlijk de wedstrijd want de misser was de boost die onze opponent nodig had om de wedstrijd over de streep te trekken (22-18). Nog even een paar weetjes! – Voor de tweede keer dit seizoen scoorden de dames meer goals dan de heren. – Thomas speelde zijn laatste (halve) wedstrijd in ALO en gaat verhuizen naar Amersfoort en spelen bij MIA. – Lucie heel mooi kan schrijven waardoor er een duidelijk leesbaar scoreformulier werd afgeleverd en Raven ook nu weer een goaltje meepikte in de tweede helft. – Swift nu al, volkomen terecht, kampioen is geworden. – Felicitaties op zijn plaats zijn. – De terugweg naar Zoetermeer een stormachtige en natte bedoening was. – Ajax gelukkig niet alleen 4 goals kan maken tegen Real Madrid. – De ontknoping in de eredivisie een stuk spannender is dan de 2e klasse F. – We komende week wederom uit naar Haarlem gaan. – Als er niets geks gebeurt we gewoon met onze vaste opstelling (ALO 2 speelt zaterdag) spelen!