Grand Slam

Een kreet uit het tennis, maar ook het kaartspel Bridge dat volgens mij het origineel claimt wanneer er bij een Grand Slam bod alle 13 slagen worden gehaald. Ook in het rugby heb ik die term wel eens voorbij horen komen. Deze zondag een Grand Slam voor wat betreft de ploegen waar ik, zeg maar, een band mee heb. ALO 1, 2, 3 en A1 pakten allemaal de volle winst in hun wedstrijden die er allemaal toe deden. ALO 3 en ALO A1 zijn in de slag om het kampioenschap. ALO 2 speelde zich van een fatale 7e plaats naar een tweede stek en ALO 1 tankte zelfvertrouwen tegen het ploeterende Haarlem. Deze ploeg schoot uit de startblokken en schoot het eerste kwartier zeker 50% van alle kansen raak. Bij ons waren er vijf verschillende spelers nodig om in het spoor van Haarlem te blijven. De nummer zeven uit de poule speelde een spetterende eerste helft en wij konden alleen maar afremmen totdat 9 minuten voor rust Soof, Myrthe en Sven een kleine inhaalslag lanceerden en ons daarmee langszij hielpen (9-9). Haarlem boog maar barstte nog niet waardoor we na een frustrerende eerste helft met 13-11 de kleedkamers opzochten. Er waren veel verbeterpunten te bespreken en iedereen ging kennelijk met een andere mindset de tweede helft in.

Casper (3x), Elise, Roy en Isabel hadden 16 minuten om de wedstrijd te kantelen (13-17) al was daar wel een kleine wisseltruc voor nodig (Elmer aanvallend voor Colin). Haarlem kon geen gevolg geven aan hun fantastische eerste helft en bij ALO was er met grote regelmaat het genot van een vloeiende aanval, afgerond met een goal. Isabel, Roy (3x), Casper en Elise scoorden er nog een keer zes en zo eindigde de 12e wedstrijd in 18-23. Winst door een uitstekende 2e helft waarin de oude vertrouwde opstelling zorgde voor punt vijftien en zestien wat ons, door de nederlagen van DOT en Sporting West, weer alleen op de tweede plaats brengt. Daar willen we ook blijven dus moeten we tegen Furore ook sportief van bil in onze laatste thuiswedstrijd in de zaal. Super Sunday in Ockenburg dus waar ALO 3, 2 en 1 achter elkaar in actie komen! Elmer bedankt voor het filmen en Marit voor de administratie.