Excelsior E2 – ALO E2 “last minute schoenen”

Afgelopen zaterdag speelden de E2’ers van ALO hun eerste wedstrijd van het jaar in Delft. Dat het even opstarten was na drie weken rust bleek wel toen Floor zonder tas (en schoenen) in Delft stond. Gelukkig was de tegenstander zo sportief om een paar schoenen uit te lenen aan Floor. Wellicht dat ze hier achteraf toch nog spijt van hebben gekregen?

Het eerste kwart zijn we gestart met vier dames en Luca op de bank. Dat de dames wat routine misten was al snel duidelijk. Een hoop net niet doelpunten voor ALO maar uiteindelijk stond het na het eerste kwart 0-2. Na het eerste kwart kwam Luca erin voor Jasmine en dat gaf de meiden wat vertrouwen. We hadden meer ballen in de rebound maar de doelpunten waren nog steeds erg duur. Na twee kwart te hebben gespeeld werd Jasmine gewisseld voor Floor. Kennelijk moet je in Delft eerst even op de bank zitten voordat je bent opgeladen. Jasmine speelde na haar 10 minuten rust namelijk een stuk sterker en stond goed af te vangen. Wat bij mij in elk geval is blijven hangen zijn twee mooie afstandsschoten van Luca en Carmen. Waarvan die van Carmen keurig was aangegeven door Jasmine. Mede hierdoor stond het na drie kwart uiteindelijk 3-6 met nog 10 minuten te spelen. Raven en ik waren beiden van mening dat hier nog wel wat te halen was dus een korte peptalk volgde in de 1 minuut rust. Er was wat vechtlust nodig als we vanuit Delft met de punten naar Den Haag wilden vertrekken. De laatste 10 minuten kwam Floor er weer in voor Carmen.
Vlak voordat Floor het veld in ging “bestelden” we voor de grap vier doelpunten bij haar. Floor bleek echter weinig gevoel voor humor te hebben. In de laatste minuut stond het namelijk ineens 8-8 met dank aan Luca (2 keer) en Floor (3 keer). In die laatste minuut kreeg Floor een strafworp mee. Ik zal niet ontkennen dat de spanning bij mij aardig opliep. Gelukkig gooide Floor deze strafworp, op haar last minute geleende schoenen, in de last minute er in! Daarna moest de boel nog 15 seconden worden dichthouden en vertrokken wij uiteindelijk met 2 punten terug naar Den Haag!