Velocitas B3 – ALO B2

Gaat de kampioenstocht verder na de spannende wedstrijd van vorige week. Vorige week van KVS gewonnen. Hierdoor 4 punten los. Alleen KVS kan nog gelijk komen als ze beide wedstrijden winnen, en wij geen punt halen in de laatste 2 wedstrijden. Velocitas, de tegenstander van deze week, strak onderaan met 1 gelijkspel uit 4 wedstrijden. Kans is dus groot op een overwinning. Ook al is het pas 10 uur in de ochtend dat we beginnen, toch al een graad of 27. Enorm warm dus. We gaan van start. Emiliya als invalster voor de afwezige Joris.

We beginnen moeizaam. Beide partijen last van de warmte. De bal is te heet om te vangen. De korf gekrompen door de hitte. De eerste 10 minuten gebeurt er dan ook niet veel wat betreft de score. Vorige week hielden we het 50 minuten vol tot we eindelijk op voorsprong kwamen. Nu opent ALO gelukkig de score. Emiliya weet een doorloop te maken welke door Chelsey goed aangegeven wordt. Hierdoor komen we voor met 0-1. Vlak erna maken we ook de 0-2 door een schot achter de paal van, alweer, Emiliya. Velocitas biedt tegenstand en maakt de 1-2 waardoor de wedstrijd spannend blijft. Al snel staan we door een schot van Annabel weer op 2 punten verschil (1-3). En weer zet Velocitas aan, door met een doelpunt de 2-3 op het scorebord te zetten. Dan komt ALO even in de scoringsmodus. Uit een mooi een-tweetje van Kate en Emiliya weten deze dames een kans voor Emiliya te creëren en met een schot de 2-4 te maken. Vlak erin na een doorloop van Annabel, aangeef Cas, die de 2-5 op het scorebord zet. Ook de 2-6 is er een van Annabel. Een schot is het ditmaal waarmee ze scoort. We blijven aandringen en Mike weet een schot te lossen, welke Emiliya afvangt en direct in de korf doet belanden door een schotje (2-7). Met 2-7 gaan we de rust in.

De rust brengen we door in de schaduw. Alle spelers verhit van de felle zon. Laten we de 2e helft ook maar gewoon afmaken. Na rust nemen we de bal uit. Maar veel plaatsfouten, vermoeidheid e.d. maken dat we een moeilijke start hebben. Velocitas is dan ook de eerste die scoort. Gelukkig is het 3-7 en staan we nog ruim voor. Danique, die wat dagen ziek was, probeert ondanks haar vermoeidheid toch haar steentje bij de dragen. Het steentje in de vorm van een bal wordt op de korf geschoten en raakt doel (3-8). Velocitas weet hierna ook weer te scoren (4-8). Toch blijven we wel af en toe kansjes maken, ondanks de vermoeidheid en warmte. Dan een schot van Mike. YES hij zit. Maar toch niet. Hij is in de korf en komt er toch op het laatste moment uit. Maar gelukkig schiet hij zijn volgende schot er wel in (4-9). Doelpunt tien van ALO is er een die we al eerder hebben gehad. Namelijk de 0-1 (Doorloop Emiliya, aangeef Chelsey). Het is dan nog een kwartier. Velocitas scoort dan de 5-10. Daarna gaat het moeilijk. In de aanval vinden we elkaar niet, gooien foute ballen, durven niet te schieten en de vermoeidheid van de warmte is af te lezen van de gezichten. Toch winnen we met 5-10 ondanks dat we niet in een supervorm waren. Maar kampioenen winnen ook mindere wedstrijden. Met nog één wedstrijd te gaan staan we we te ver voor om nog ingehaald te kunnen worden. We zijn, nadat we vorige week wisten al kampioen te zijn, nu alleen kampioen. Geen team kan ons meer inhalen. Laat de taart, (kinder)champagne, medailles en feestgedruis maar beginnen. Volgende week sluiten we feestelijk ons kampioenschap af op ALO. Nu het verslag af is zie ik in de stand dat VEO KVS gepasseerd is. Dus volgende week tegen de nummer 2. Nog maar even ons best doen dan…..

EMILIYA BEDANKT VOOR HET INVALLEN (en je vele doelpunten)