Valto B3 – ALO B2

Drie weken achtereen verloren. Eerst met veel verschil. Vorige week met een puntje verschil. Vorige week was een goeie wedstrijd. Deze week maar op de zelfde voet verder. Na wat omzwervingen (nieuwe wegen, die de navigatie nog niet kent, opbrekingen enz.) toch op tijd en compleet in de hal. Kate afwezig, Simcha en Charley mee als vervanging. En daar gaan we.

De verdediging staat stevig. Bijna foutloos. Aanval moet elkaar nog even vinden. En de eerste minuten nog lastig. Maar daarna ook de aanval goed. Vinden elkaar, bal gaat goed rond, kansen worden genomen. Maar nog geen doelpunten. Maar het gaat steeds beter lopen. Simcha speelt zich keer op keer vrij, een schot, mis, ook anderen schieten. Alles mis. Soms maar net mis. ALO weet de score te openen met een doorloop van Simcha (0-1). Doelpunt 2 is een schot van dezelfde Simcha (0-2). Eindelijk begonnen. De voorsprong word groter. Een schot van Joris maakt de (0-3). ALO is op dit moment sterker, heeft meer kansen en maakt weinig fouten. Het meegereisde publiek heeft het naar de zin. Dan wat schermutselingen bij de paal. Chelsey krijgt hiervoor een strafworp en verzilvert deze (0-4). Wat een luxe. Een schot van Simcha gaat over, Cas let op, vangt hem af, stapt naar achter en schiet ondertussen. Doelpunt nummer 5. Doelpunt nummer zes is ook van dit 2-tal alleen precies andersom, waardoor ditmaal Simcha weer scoort (0-6). Een raak schot van Joris maakt de ruststand een mooie 0-7.

Na rust gewoon zo door en de winst is binnen. We starten weer goed. Blijven hetzelfde solide spel spelen. Hierdoor kan Joris een doorloop maken die Annabel goed aangeeft en Joris dan ook scoort (0-8). En dan eindelijk het verlossende doelpunt van Valto, de nul is van het bord. En ook een verdiend doelpunt. Zij hebben tenslotte ook gewoon kansen. Dan een overtreding tegen Danique. Strafworp. Chelsey gaat staan en scoort deze (1-9). En ook een doorloop uit de ruimte hebben we nog in petto. Chelsey rent vanuit de ruimte naar de korf. Joris gooit. Chelsey vangt (zoals het hoort) en gooit de doorloop erin (1-10). Chelsey scoort ook de volgende, een korte kans bij de paal (1-11). Onze invaller Charley doet hetzelfde en maakt ook een korte kans. Hij brengt de stand op 1-12. Valto weet de 2-12 te maken en krijgen weer moed. Ze gaan beter spelen. Maar met minder dan 5 minuten op de klok is de buit wel binnen. Chelsey maakt nog een schot en maakt de 2-13. Valto sluit af met hun 3e doelpunt. Drie – Dertien is de eindstand. Een goeie wedstrijd, met veel verschillende doelpunten, strafworpen, schoten, doorlopen, doorlopen uit de ruimte, korte kansjes. Alles zat erin.

SIMCHA EN CHARLEY WEER BEDANKT VOOR HET INVALLEN (JULLIE WAREN WEER GEWELDIG).