KVS B3 – ALO B2 (wedstrijd om de 1e plek)

Vorige week zat ik in een koud Spanje en heeft Koen de B2 naar een overwinning gecoacht. KOEN BEDANKT VOOR HET COACHEN. Toen geen verslag. Maar nu weer wel een.

Een lekker zonnetje op de zaterdagochtend. 09.00 uur verzamelen bij KVS. VEO en Velocitas staan onderaan. KVS en ALO beide 4 punten uit 2 wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd. KVS B3 zit op een bankje. Weinig actie. Geen coach. ALO B2 daarentegen wil schieten, rennen e.d. De scheids blijkt geblesseerd te zijn en er is iemand vrijwillig aangewezen. De wedstrijd begint. Kate is ziek thuis (beterschap) en Noura valt in.

In de eerste minuten krijgen beide kansen. Maar geen doelpunten volgen hieruit. Bijna 10 minuten geen doelpunt. ALO lijkt de betere maar met 0-0 heb je nog niet gewonnen. Dan eindelijk komen er doelpunten. En wel van ALO. Het openingsdoelpunt (mooi woord voor Scrabble of Wordfeud) is een doorloop van Julia die aangegeven wordt door Mike. De korf is gevonden. Ook het 2e doelpunt is van ALO. Annabel scoort een mooi schot. We gaan nu goed. Schot van Joris, misssssss. Noura vangt af en schiet direct. BAM 0-3. De 0-4 komt ook van Noura. Met een mooi schot weet ze deze mooi af te maken. ALO gaat goed, speelt prima en staat voor. Toch wordt er nogmaals gescoord. Maar nu door Annabel met een schot (0-5). De 0-6 is een doorloop van Chelsey die door Mike uit de ruimte wordt aangegeven. Tja, je raadt het al, ook de 0-7 is van ALO. Een schotje van Cas. En dan weet KVS ook de korf te vinden. Hierdoor is het 1-7. Annabel scoort nog een kort kansje vlak voor rust. Ruststand een ruime 1-8.

Na rust gaan we scherp verder. Lijkt erop dat we ook de 2e helft goed gaan spelen. Een schot van Chelsey mist doel, maar Annabel vangt deze af en scoort. Inmiddels is het 1-9. Dan een mooie actie. Chelsey (verdediging) staat bij de lijn met de bal. Cas wenkt naar haar. En gaat voor de doorloop. Chelsey gooit deze bal en hop, de doorloop zit (1-10). Hierna schiet Cas de volgende bal die in het vak komt. Maar mis. Noura let goed op en scoort een kort kansje (1-11). Nu gaat Julia weer voor de doorloop. Een overtreding. STIP (strafworp). Annabel neemt hem en gooit de strafworp erin (1-12). En het gaat maar door. Nu Mike weer met een doorloop, aangegeven door Annabel. Ook deze zit (1-13). Wat een luxe. Even rondspelen roep ik nog maar het schot is al gelost. De coach heeft weer ongelijk natuurlijk. De bal gaat er namelijk gewoon in (1-14). En  nog is het niet klaar. Een doorloop van Cas, aangegeven uit de ruimte door Joris. En weer raak. We staan voor met 1-15. Nog enkele minuten. Dan weet KVS nog één maal te scoren. Eindstand 2-15. We waren de betere vandaag. Speelden pittig, scoorden genoeg en bleven scherp. Super trots.