ALO B2 – KVS B3 (kampioen of nog niet?)

Twee spelers lekker op vakantie. Jesse W. en Trevor als invallers. Wedstrijd tegen KVS. Vorige wedstrijd ruim gewonnen (2-15). Nu de thuiswedstrijd. ALO B2 op kop, 3 wedstrijden, 3 gewonnen. KVS 2 gewonnen daaronder al geen kansen meer. Winst in de thuiswedstrijd verzekert het kampioenschap. Wint KVS, dan komen we gelijk.

Scheids van de dag Pim. We beginnen. Moet een makkelijke overwinning worden. Vorige wedstrijd tenslotte ruim gewonnen. En dan zijn we begonnen. We starten goed. Creëren genoeg kansen. En vaak 3 kansen per aanval. Maar niets gaat erin. Mis, mis, mis, mis, en zo kunnen we wel even doorgaan. En KVS speelt goed. Vele malen beter als in Scheveningen. ALO blijft missen. En KVS maakt er gebruik van. Met de 0-1 zetten ze de druk er behoorlijk op. We blijven missen en KVS loopt verder uit naar 0-2. Dan Jesse. Hij gaat voor de doorloop, krijgt de bal en….. overtreding. Een strafworp wordt toegekend. Jesse neemt deze zelf en maakt de 1-2. Pfff, duurt lang zeggen we dan. Maar KVS blijft het goed doen en weet ook de 1-3 te maken. Rust. Dit hadden we niet in gedachte. Zo duurt het kampioenschap langer.

Na de rust toch maar weer proberen. Met een doorloop van Mike en aangeef van Chelsey weten we terug te komen naar 2-3. Nog een punt en we staan weer gelijk. En ja hoor, daar is het volgende doelpunt. Helaas niet van ALO en we komen achter met 2-4. Zwarte wolken vormen zich boven het ALO-veld. Alhoewel het gewoon heeeeel zonnig weer is. Nog 10 minuten. Dus al 50 minuten lopen we achter de feiten aan. We blijven de kansen zoeken. Een doorloop van Jesse (aangeef Annabel) maakt dat het op 3-4 komt. En dan eindelijk komen we gelijk. De 4-4 wordt gemaakt door een mooie doorloop van Annabel. Nog een paar minuten. Een gelijkspel is ook prima, dan hebben we het kampioenschap nog in eigen hand. Ineens komt de scoringsmachine op gang. Met 2 doorlopen van Trevor (aangeef Julia en Chelsey) komen we binnen 8 minuten op 2 punten voor (6-4). Het kan dus wel. Scoren. Dan het verlossende fluitsignaal. Het einde van de wedstrijd. Winst met 6-4. Nog twee wedstrijden. Vier punten voor. Nog een gelijkspel of winst en we zijn in ons eentje de kampioen. Ondanks alle gemiste kansen zijn we toch doorgegaan. Volgende keer gewoon weer eerder beginnen met scoren.