ALO B2 – Velocitas B3

Vorige week een oefenwedstrijd op het veld. Helaas toen tegen een te sterke tegenstander. Nog 6 veldwedstrijden en seizoen 2017-2018 zit er op. De eerste van zes is een thuiswedstrijd tegen Velocitas B3. Mike helaas afwezig maar Trevor beschikbaar. Na de nu wekelijkse yell, gaan we van start. Angela is onze scheidsrechter. Vandaag veel dames die fluiten. Naast ons speelt de F, ook daar een vrouwelijke scheidsrechter.

Dan gaan we eindelijk van start. Al snel staan we door een schot van Trevor op 1-0. Velocitas antwoordt ook met een doelpunt (1-1). Gelukkig staan we dit maal wel op scherp (vele wedstrijden verloren we immers door te weinig doelpunten, maar waar we wel de betere waren). Een schot van Joris maakt er 2-1 van. Vakgenoot Cas weet ook een schot door de korf te schieten waardoor we fijn op een 3-1 voorsprong komen. Maar hier stopt het niet. Chelsey schiet, maar mist. Annabel let goed op en maakt met een snel schot achter de korf de 4-1. Blij, daar we voor staan vergeten we even dat de tegenpartij ook zijn best doet en die komt terug met 4-2 en 4-3. Gelukkig zijn we weer wakker. Joris in de aangeef. Kate maakt een doorloop en scoort (5-3). Trevor schiet er ook nog maar 1 in, en daarna schiet hij nogmaals. Echter die is mis. Chelsey staat vlak bij de paal en weet na afvang deze te scoren (7-3). Het gaat nu heel snel. Kate weet 2x met een schot doel te raken (8-3 en 9-3). Het gas blijft er op. Annabel scoort ook nog maar eens met een schot (10-3). En ook Chelsey met een heeeeel ver schot maakt er nog een (11-3). RUST.

Na rust komen we even in een mindere fase. Na zoveel doelpunten lukt het even niet te scoren. Ruim 10 minuten blijft het uit met doelpunten. Maar dan komt de machine van ALO weer op gang. Een ver schot van Joris raakt doel, Joris scoort nogmaals met een schot, Chelsey ook nog een kort schot raak, en nogmaals Chelsey met een kort schot. Door deze 4 schoten is het inmiddels. 15-3. Dan een moment om nooit te vergeten. De schoenvetertruck komt uit de hoge hoed. Joris knielt om zijn veter te strikken, en als ie ermee klaar is gaat ie direct naar de paal voor de doorloop, Danique die met de bal ver voor in het veld staat let goed op en gooit de bal perfect in handen. En Joris scoort deze (16-3). Het laatste doelpunt van Velocitas maakt de stand 16-4. ALO eindigt met een doorloop van Julia die, aangegeven door Annabel, de eindstand op 17-3 brengt. We waren te goed voor Velocitas en kijken wat de volgende wedstrijd brengt.