Van ALO 4 naar 3 naar 2???? (Wedstrijdverslag ALO 2)

Vandaag mocht ALO 2 aantreden voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Nou ja ALO 2? Na alle blessures, vakantiegangers en ondersteuning van ons vlaggenschip bleven er welgeteld 2 spelers over van het eigen ALO 2. Powerkoppel Tim en Marit mochten de ploeg vertegenwoordigen (Anouk was ook aanwezig maar helaas geblesseerd) en verder speelden we met een prachtig ensemble aan invallers. Maar wat te doen als je speelt op zaterdag, tegelijk met ALO 1 en ALO A1? Dan kunnen de coaches gelukkig putten uit het vat van de eigen ploeg ALO 3. Met aanvullingen van Martijn, Paul, Flemming, Nienke, Kim en Tessa S (zelfs de coach stond reserve) werd er in de auto’s gesprongen en afgereisd naar Amsterdam om een potje mandjebal te spelen tegen Rohda 5.

Rohda 5 is een ploeg met oude korfballers waarvan een aantal nog best een paar mooie moves in het arsenaal hebben zitten (ik herinner me een doorloop van een heer voorbij de korf half over zijn schouder) en we hadden het in het begin behoorlijk moeilijk. Rohda haalde op een slimme manier de snelheid uit ons spel en verleidde ALO tot het nemen van de verkeerde kansen. Dit samen met een vizier dat nog niet helemaal op scherp stond zorgde al snel voor een achterstand van 4-1. In de spaarzame aanvallen met meerdere schoten wilde het balletje gewoon niet door het mandje heen. Na wat doelpunten heen en weer bereikten we een stand van 7-3 en werd de eerste time-out van deze coach aangevraagd. Het advies was simpel: eigen tempo spelen (dus wat sneller), schoten uitstellen tot alles goed staat en samen de dubbel zoeken. Ik kan natuurlijk nooit beweren dat het door deze fantastische coaching kwam, maar ALO rechtte de rug, prikte na lange aanvallen een aantal ballen door de korf en maakte vlak voor rust de 7-6, waardoor we met maar 1 punt verschil de rust in gingen.

Na de rust kwam ALO meteen goed uit de startblokken en maakte de gelijkmaker. Hierna leken we wel vleugels te krijgen. Aanvallen werden goed opgezet met meerdere schoten en vooral de afronding ging stukken beter. Na 10 min stond het 8-11 en kon ALO rustig verder werken aan de voorsprong en werd het spel met de seconde beter en leuker om naar te kijken. Flemming vond eindelijk het gat (insert flauwe grap hier) en schoot de ene na de andere bal erin en ook de rest van de spelers maakten links en rechts doelpunten. Dit samen met de slechtste strafworp die ik ooit heb gezien (ik noem geen namen) zorgde voor een vermakelijke 2de helft met een eindstand van 11-20!

Rest mij natuurlijk om uit naam van alle afwezige spelers van ALO 2, Gijs en mijzelf de invallers van ALO 3 te bedanken! Zonder dit groepje toppers hadden we waarschijnlijk op een naar moment doordeweeks deze pot mogen inhalen en in plaats daarvan hebben we de eerste 2 punten van het seizoen meegenomen naar Den Haag!

Volgende week de eerste thuiswedstrijd, dus hopelijk zien we een hoop gezichten langs de lijn!