Voor de poorten van de hel

Het was natuurlijk snertweer. De godganse dag was Pluvius aan het zeikregenen en miezeren. Er werd strak verdedigd aan beide zijden waardoor het 10 minuten duurde voordat Casper de score opende met een afstandsschot. Het leek bijna op een kopie van de wedstrijd Sporting West – Swift toen het na een kwartier ook pas 1-1 stond. Er werd best veel geschoten maar onder bepaalde druk konden we ze niet afronden. Goals waren duur in de eerste helft en de scheidsrechter liet een hoop gaan waardoor er ook weinig vrije ballen en stippen vielen. De eerste strafworp van Sporting was in ieder geval een cadeautje. Gelukkig ging die dan ook mis. 5 goals tegen in 30 minuten is natuurlijk dikke prima maar slechts 3 keer scoren is beneden ons peil. Gelukkig ging dat de tweede helft een stuk beter.

Hoewel het wat lichter werd ging het onverminderd door met regenen. Elise en Cas brachten ALO langszij met hun tweede goal. Helaas liep Sporting West in drie minuten tijd weer uit naar 7-5. Opnieuw in de achtervolging dus en dat lukte prima met drie treffers op rij (2x Cas en Sven). Zo kwamen we in de 41e minuut voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Drie minuten later kwamen we er zelfs 2 voor door goals van Myrthe en alweer Casper. In de time-out spraken we af dat dit het moment was om de wedstrijd definitief op slot te gooien. SW dacht daar heel anders over en trok met een paar aanvallen de stand weer gelijk en zelfs verder (11-10). De tactische zet om verdedigend van heer te wisselen op Colin en Casper pakte niet goed uit voor de Westerparkbewoners. Colin van ver en Sven zorgden eerst weer voor een voorsprong maar weer nivelleerde SW met een knap schot van nummer 11. Twee minuten voor tijd was het wederom Colin die ons op winst zette, de spanning was nu echt te snijden en de nattigheid was allang niet interessant meer. De tweede volstrekt onterechte strafworp zorgde voor een gelijk spel. Wij hadden de bal en nog een time-out met nog 20 seconden op de klok. Eindigen met Sven en na een seconden of 10 een korte kans nemen. Als je zoiets afspreekt en het lukt, dan begrijpen jullie vast wel hoe groot de ontlading was toen Roy met een kort schotje de definitieve winst binnen schoot. In de ogen van onze tegenstander misschien frustrerend en onterecht maar in mijn optiek wel verdiend!