Recht door zee

Ik zal dan ook maar beginnen om eerlijk te vertellen dat onze start tegen RDZ afgelopen zaterdag verre van oogstrelend was. Hoewel het eerste schot van, wat uiteindelijk een octet werd, Casper gelijk raak was, verder dan een goaltje van Sven kwamen we niet de eerste 14 minuten. Sophie, die het al gelijk aan de stok had met haar enorme dame, schoot de aansluiter binnen en dat was de opmaat voor een flinke dosis vechtkorfbal waarbij we hand over hand het initiatief afsnoepten van RDZ. Na de 5-3 zorgde Casper voor 5-4 en 5-5. Vanaf hier hebben we niet meer achter gestaan.

Kenmerkend voor de eerste helft waren de vele plaatsfouten en één-schotsaanvallen. Moet gezegd dat de ploeg uit Zeist gezegend was met veel lengte wat ook nog prima terugviel en meeving! Optisch speelde ALO echt wel een stuk afwisselender dan RDZ maar het kwam er niet uit qua scoren, terwijl de tegenstander een uitstekend percentage haalde in de donkere thuishal. Isabel noteerde de ruststand van 8-12 en eigenlijk was alles gewoon prima. Vier goals voor met nog 30 minuten te gaan. In de tweede helft was het na 10-16 en 11-17 over met het verschil van zes. RDZ liet zich niet naar de slachtbank leiden en knokte zich iedere keer weer naar de vier-puntenmarge totdat Roy, weer terug in het veld voor Patrick, de eindstand bepaalde op 17-22. Onder toeziend oog van families Spek en Kuijpers en reserves Laurine, Lisanne en Patrick speelde ALO 1 niet zijn beste wedstrijd maar won het wel met genoeg marge om te concluderen dat ALO het aanvallend wel onder de knie heeft. Teveel tegengoals evenwel. We moeten volgende week een stuk scherper zijn wanneer we op bezoek gaan bij Sporting West.