Oefenen tegen ouwe bekenden!

Grappig dat je als trainer van een club die je alleen kent van vroeger ineens een historie hebt. Afgelopen weekend was dat het geval. ALO ontving Phoenix in de bosjes van Pex en daar zat best een verhaal aan vast. Alles bij elkaar zo’n 5 jaar trainer geweest bij Phoenix. Ooit een uitgesteld kampioenschap gespeeld daar. Lang verhaal kort, het was een prima oefenpotje tegen de Zoetermeerders waarbij oude en nieuwe bekenden elkaar binnen en buiten het veld troffen. Een buitengewoon nuttige oefenwedstrijd die met 17-20 naar de bezoekers ging maar vooral belangrijk voor de leermomentjes die erin zaten.

Zo hadden we een prima eerste helft waarbij de bezoekers ons wellicht te laag hadden ingeschat. Roy W. scoorde de helft van de productie en dat was sowieso pure winst (doet ie anders n… iet vaak). 12-12 bij 30 minuten en 1 time out was best een prima ruststand. Simpelweg goed spel en fraaie goals. ALO 2 was, met 2 klassen verschil, niet eens heel veel slechter dan de bezoekers, maar qua schot ging de weegschaal zeker naar Zoetermeers voordeel. 5-13 eindstand. Bij het eerste was het dus 12-12 bij rust. Tegenwoordig nog maar 30 minuten per helft dus best een vermakelijk standje. Nieuwe vakken bij de tegenstander leerden ons een lesje “met druk verdedigen” waardoor Phoenix uiteindelijk het verschil kon maken. Leerzaam, nuttig, leuk.

Ook de derde helft zat vol met hoogtepunten. Voorzitter Sybe en eega Hedi la F. behind the bar. Een paar vega’s tijdens het eten. En passant een overlegje met Freek en Gijs. Allemaal in nog geen 6 uur. Je hebt het maar druk als coach van de oudste vereniging van Nederland. En als je dan tussendoor ook nog een oude rot (Frans G.) als potentiële teammanager weet te strikken, dan is er duidelijk sprake van een Super Sunday. Aanvoerder Cas, die kennelijk ook nog in de AC zit, het was een goede after party. Heel gezellig dus en leuk. Komende donderdag spelen we bij KZ Danaiden. Een week later voor het echie! Zin in!