Een slechte generale…

Hoewel de overgang van veld naar zaal dit jaar snel en naadloos verliep was het gisteren (za. 17/11, red.) alweer tijd voor de generale repetitie tegen ODO uit Maasland. Voor het tweede betekende dat een goede krachtmeting met een ploeg die ook uitkomt in de reserve tweede klasse. De hele eerste helft leek het erop dat ALO 2 het lek boven had. Vooral het scoren was hoopvol omdat er met rust 9-11 op het bord stond. Slechts 5 minuten was ALO 1 in de kleedkamer en daarin haalde ODO een schotpercentage van 80% (4 uit 5) waardoor er ineens 14-12 op datzelfde scorebord stond. Zoveel schotkracht was uiteindelijk teveel van het goede en ging de wedstrijd uiteindelijk ruim verloren. In dit geval hopen we natuurlijk dat een slechte generale een goede première betekent tegen het geroutineerde Trigon 3 aankomende zondag.

ALO 1 speelde de eerste 10 minuten fantastisch korfbal. Verdedigend was er voor ODO geen doorkomen aan. De druk was overal hoog en de favoriete achterkant van de Maaslanders werd volledig geneutraliseerd. Als gevolg van de collectieve verdediging scoorde ALO vier keer in 8 minuten voordat ODO voor het eerst wat terug deed. Helaas duurde het oogstrelende korfbal maar 18 minuten (3-8). Op onverklaarbare wijze schakelde ALO over naar een foutenfestijn en nattevingerkorfbal waarop het immer felle ODO met 3 goals op rij ineens weer in de buurt kwam en met 10-13 de kleedkamer opzocht. De dingen die ik heb verteld in de rust hadden geen enkel effect en ODO ging vrolijk verder waar het gebleven was. Het ging niet zo hard als bij ALO 2 maar na 12 minuten in de tweede helft gaf het scorebord een frustrerende 15-14 aan. Myrthe en Laurine zetten ALO weer op het goede spoor en met een behoorlijke dosis vechtkorfbal (wij kregen niet echt veel mee) konden wij, weer terug in de vertrouwde opstelling, in de 53e minuut via Myrthe, Casper en Roy de genadeklap uitdelen. Einde 19-21. Was dit dan een goede generale? Daar heeft de Nederlandse taal geen gezegde voor dus we houden het maar op: een goede generale, een spetterende première! Komende zondag gaan we beginnen in Ockenburgh. Be there!