De kogel is door de kerk!

Juliana liet er geen gras over groeien, afgelopen zaterdag op bezoek bij Nexus! In de bloedhitte was de ploeg uit Oud Gastel veel te sterk (9-23) en mag zich eigenlijk al kampioen noemen want komend weekend treffen zij nog degradant Conventus en kunnen ze nog wat aan hun, toch al redelijk positieve, doelsaldo doen. Namens ALO gefeliciteerd!

Met dat verhaal in ons achterhoofd begon ALO 1 in een licht regenbuitje aan de laatste “Super Sunday” in de bosjes van Pex. Het was drukkend warm maar gelukkig wel bewolkt dus het viel mee met de hitte. Myrthe, Casper en Sven hadden 7 minuten nodig om ons uit de startblokken te helpen, maar daarmee leek het beste van de eerste helft er wel af. Het duurde weer 7 minuten voordat Elise de stand naar 4-2 tilde waar Haarlem grossierde in het missen van doorlopers en stippen. Haarlem had het moeilijk met afronden, want kansen creëerden ze genoeg. Weer 10 minuten later (24e) schoot Myrthe 6-3 binnen. Wederom geen doelpuntenfestival. De wedstrijd kabbelde zo naar de rust met een stand van 8-6.
Na de rust scoorde Haarlem snel twee keer achter elkaar en kwam dus langszij maar verder veranderde niet veel aan het wedstrijdbeeld. Het bleef knokken voor de goals totdat we eindelijk onze afspraken gingen uitbuiten. Back to basics zogezegd wanneer je over alle heren lengte over hebt dan moet je niet moeilijk doen en met een heer eindigen en op zoek gaan naar 3 tot 6 schotpogingen per aanval. De wet van de grote getallen zeg maar! In de 19e minuut van de tweede helft incasseerde Roy 11-10 en vanaf dat punt was het heel snel gedaan met het verzet van Haarlem. Casper, Isabel, Roy, Casper en Colin knalden vijf keer raak zonder een tegengoal. Met 19-13 won ALO 1 ook haar 7e thuiswedstrijd in dit veldseizoen en dat is natuurlijk hartstikke goed. Volgende week wacht ons nog laagvlieger OKV en kunnen we bij winst dus ook 25 punten halen. Normaal gesproken genoeg voor een kampioenschap maar in ieder geval beantwoordt het aan de doelstelling: zo hoog mogelijk eindigen!! 🙂

ALO 4 werd 3x afgefloten vanwege dreigend onweer en circa 17 minuten voor tijd definitief gestaakt bij een stand van 12-13 dus een eventueel kampioenschap moet nog even in de koelkast. Komende zondag op bezoek bij Refleks moet er in ieder geval gewonnen worden. Ook ALO 2 won met 14-11 van de reserves van Haarlem die samen met ons afdaalt naar de reserve 3e klasse. Het zij zo! Komende zondag hebben we met de selectie een gezellige BBQ op stapel staan ter afsluiting van het seizoen met dank aan het bestuur van ALO en Owen in het bijzonder die alles weer regelt met buurtslager (Max) Boektje.